Girona

Girona, mots i flors

El Servei Local de Català de Girona i l'Ajuntament de Girona organitzen una activitat que relaciona llengua i flors. Amb la proximitat de la diada de Sant Jordi i la celebració de Girona, Temps de Flors neix la iniciativa Girona, mots i flors.

Comerços i establiments de la ciutat llueixen cartells amb el nom de diverses flors, la seva etimologia i un text d'alguns dels grans autors de la literatura catalana que hi fa referència. D'aquesta manera, es volen fer presents la llengua i les flors a la ciutat durant més de tres setmanes.

També les biblioteques de Girona participen en aquesta iniciativa: difonen textos literaris i distribueixen punts de llibre amb la mateixa informació dels cartells.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del cicle Llengua · Poesia · Llibre que agrupa les activitats que serveixen per commeorar el Dia Internacional de la Llengua Materna (21 de febrer), el Dia Mundial de la Poesia (21 de març) i Sant Jordi, Dia Mundial del Llibre (23 d’abril). És una niciativa d’Amics de la UNESCO de Girona, el Centre de Normalització Lingüística de Girona i els Serveis Territorials del departament de Cultura.

Consulta els cartells de les edicions dels anys 20142015 i 2016.