Girona

Girona, mots i flors 2016

Girona, mots i flors és una iniciativa del Servei Local de Català de Girona i l'Ajuntament per fer presents la llengua i les flors a la ciutat durant més de tres setmanes: de Sant Jordi al Temps de Flors. Aquesta és la tercera edició.
Es presenta en dos formats:

  • Els cartells, que es distribueixen en establiments comercials de diversos barris de la ciutat (Barri Vell, Eixample i la Devesa) i en diversos equipaments municipals com ara biblioteques, centres cívics o l'Oficina de Turisme.
  • Els punts de llibre, que es poden trobar a les biblioteques de la ciutat, així com al Centre de Normalització Lingüística de Girona.

Aquest any s'han escollit les flors següents: atzavara, boixac, buguenvíl·lia, card, fenc, flor, francesilla, ginesta, gira-sol, glicina, grèvol, hortènsia, jacint, lilà, lliri, magnòlia, malva, margarida, mimosa, narcís, nenúfar, orquídia, rosa, sàlvia i verònica.

Els cartells i punts de llibre tenen el nom d'aquestes flors, la seva etimologia i un fragment literari que les il·lustra. Autors dels països catalans de diverses èpoques en són els protagonistes: Sergi Pàmies, Josep Albanell, Llorenç Vidal, Ausiàs March,  Jacint Verdaguer, Carles Rahola, Joseph Sol, Sílvia Soler, Francesc Vicenç Garcia, Josep Carner, Narcís Comadira, Montserrat Roig, Mercè Rodoreda, Maria Perpinyà, Teresa Pàmies, Joan Maragall, Montserrat Vayreda, Lluís Alpera, Joana Raspall, Olga Xirinacs i Josep Pla.