Girona

Concerts de flors

Concerts de flors al claustre de la catedral

En el marc dels concerts al claustre de la catedral per Temps de Flors, l'Ajuntament de Girona convida els alumnes, les parelles del Voluntariat per la llengua i altres usuaris del Servei Local de Català a una audició en aquest emblemàtic espai. En aquesta primera edició 2024 de l’esdeveniment ens hem acollit a un recital de cant a càrrec de les exalumnes de l'Escola de Música del Gironès Ariadna Vilardaga, mezzosoprano, i Ainoa Navarro, pianista, que presenten un repertori divers de Haendel, Mozart, Rossini, Gounod, Strauss, Meyerbeer i Barbieri (15 de maig, 20 h).

L'espai

El claustre de la catedral és un dels més importants de la Catalunya romànica, tant per la impressionant arquitectura que presenta, adossat a la catedral gòtica, com pel valor artístic i històric de l'ornamentació amb escenes bíbliques i altres elements característics de l'art romànic de les voltes, columnes i pilars, frisos i capitells, làpides i sarcòfags de les seves quatre galeries.

Per damunt del claustre s'alça la coneguda popularment com a torre de Carlemany, l'antic campanar romànic, una altra joia de l'arquitectura medieval que actualment fa la feina de contrafort de la façana nord de la catedral. De planta quadrada i de set pisos d'alçada, presenta els elements propis dels campanars llombards del segle XI: lesenes, arcs cecs i frisos de dent de serra com a principals elements decoratius, a més de finestres geminades (dues per pis) amb arcs de mig punt.

Última actualització: 13/05/24