Girona

Girona, mots i flors 2023

Girona, mots i flors és una iniciativa del Servei Local de Català de Girona i l'Ajuntament per fer presents la llengua i les flors a la ciutat durant més de tres setmanes: de Sant Jordi al Temps de Flors. Aquest any se celebra la novena edició, que estarà en marxa fins al 21 de maig.
Es presenta en dos formats:

  • Els cartells, que es distribueixen en establiments comercials de diversos barris de la ciutat (Barri Vell, Mercadal, Eixample, zona del Mercat del Lleó, Vistalegre i part de la Devesa, Sant Narcís i Fontajau) i en diversos equipaments municipals com ara biblioteques i centres cívics.
  • Els punts de llibre, que es poden trobar a les biblioteques de la ciutat.

Aquest any s'han escollit les flors següents: assutzena, begònia, camèlia, campaneta, clavell, clavellina, crisantem, dàlia, espígol, flor d’acàcia, flor de lis, flor de romaní, flor de tarongina, flor trompeta, gerani, ginesta, gira-sol, glicina, lilà, llessamí, lliri, lotus, magnòlia, margarida, mimosa, nard, orquídia, pensament, rosa, rosella, sàlvia, sempreviva, tulipa, verònica, violeta, xeringuilla i xuclamel.

Els cartells i punts de llibre tenen el nom d'aquestes flors, la seva etimologia i un text que les il·lustra. En l’edició d’enguany s’han escollit textos de l’escriptora Mercè Rodoreda, en el quarantè aniversari de la seva mort. Les flors són molt presents en la seva obra. Als cartells i als punts de llibre hi ha un codi QR que porta a la pàgina web de la Fundació Mercè Rodoreda, que aglutina tota la informació de la vida i obra de l’escriptora.