Girona

Girona, mots i flors 2024

Girona, mots i flors és una iniciativa del Servei Local de Català de Girona i l'Ajuntament per fer presents la llengua i les flors a la ciutat durant més de tres setmanes: de Sant Jordi al Temps de Flors. Aquest any se celebra la desena edició, que estarà en marxa fins al 19 de maig.
Es presenta en dos formats:

  • Els cartells, que es distribueixen en establiments comercials de diverses zones de la ciutat i en diversos equipaments municipals com ara biblioteques i centres cívics.
  • Els punts de llibre, que es poden trobar a les biblioteques de la ciutat.

Aquest any s'han escollit les flors següents: anemone, atzavara, berbena, campaneta, capblau, corretjola, crisantem, dàlia, flor d’acàcia, gerani, gessamí, gladiol, lilà, lliri, malva, narcís, orquídia, pensament, petúnia, rododèndron, rosa, rosella i viola.

Els cartells i punts de llibre tenen el nom d'aquestes flors, la seva etimologia i un text que les il·lustra. En l’edició d’enguany s’han escollit textos d’escriptors gironins o bé que tenen molta vinculació amb la demarcació de Girona. Són textos de: Miquel Pairolí, Josep Maria Fonalleras, Francesc de la Via, Montserrat Vayreda, Rafael Masó, Pilar Codony, Vicenç Pagès, Camil Geis, Rosa Font, Maria Àngels Anglada, Rafel Nadal, Núria Esponellà, Joan Badia, Maria Mercè Roca, Núria Martí, Narcís Comadira, Adriana Bàrcia, Mar Bosch, Carles Sala, Aurora Bertrana, Jordi Prat, Maria Mercè Cuartiella i Jordi Arbonès.

 
Última actualització: 22/04/24