Girona

Girona, mots i flors 2017

Girona, mots i flors és una iniciativa del Servei Local de Català de Girona i l'Ajuntament per fer presents la llengua i les flors a la ciutat durant més de tres setmanes: de Sant Jordi al Temps de Flors. Aquesta quarta edició estarà en marxa fins al 21 de maig.
Es presenta en dos formats:

  • Els cartells, que es distribueixen en establiments comercials de diversos barris de la ciutat (Barri Vell, Eixample, zona del Mercat del Lleó, Vistalegre i i part de la Devesa) i en diversos equipaments municipals com ara biblioteques i centres cívics.
  • Els punts de llibre, que es poden trobar a les biblioteques de la ciutat, així com al Centre de Normalització Lingüística de Girona.

Aquest any s'han escollit les flors següents: anemone, asfòdel, buguenvíl·lea, calèndula, campànula, ciclamen, dàlia, estramoni, gardènia, gerani, glicina, hortènsia, lilà, magnòlia, mimosa, narcís, perpetuïna, petúnia, rosa i violeta.

Els cartells i punts de llibre tenen el nom d'aquestes flors, la seva etimologia i un fragment literari que les il·lustra. Autors dels països catalans de diverses èpoques en són els protagonistes: Xavier Bosch, Care Santos, Maria Mercè Marçal, Enric Casassas i Simó, Jaume Cabré, Lluís Alpera, Isabel-Clara Simó, Prudenci Bertrana, Màrius Torres, Guerau de Liost, Núria Esponellà, Jordi-Pere Cerdà, Teresa Pàmies, Montserrat Abelló, Miquel Dolç, Montserrat Roig, Marià Manent, Clementina Arderiu, Joan Perucho i Francesc Vicent Garcia.

Última actualització: 12/03/20