Girona

Girona, mots i flors 2022

Girona, mots i flors és una iniciativa del Servei Local de Català de Girona i l'Ajuntament per fer presents la llengua i les flors a la ciutat durant més de tres setmanes: de Sant Jordi al Temps de Flors. Aquest any se celebra la vuitena edició, que estarà en marxa fins al 15 de maig.
Es presenta en dos formats:

  • Els cartells, que es distribueixen en establiments comercials de diversos barris de la ciutat (Barri Vell, Mercadal, Eixample, zona del Mercat del Lleó, Vistalegre i part de la Devesa, Sant Narcís i Fontajau) i en diversos equipaments municipals com ara biblioteques i centres cívics.
  • Els punts de llibre, que es poden trobar a les biblioteques de la ciutat.

Aquest any s'han escollit les flors següents: clavell, espígol, flor, flor de baladre, flor de cactus, flor de romaní, gerani, gessamí, ginesta, gira-sol, lilà, lliri, magnòlia, margarida, narcís, rosa, rosella, tulipa, viola i violeta.

Els cartells i punts de llibre tenen el nom d'aquestes flors, la seva etimologia i un text que les il·lustra. En l’edició d’enguany s’han escollit cançons de grups i cantants dels Països Catalans: Núria Feliu, Peix Fregit, Manel, Sanjosex i Carles Belda, Joan Miquel Oliver, L’Espingari, Pau Vallvé, Joan Manuel Serrat, La Troba Kung-Fú, Renaldo&Clara, Maria del Mar Bonet, Adrià Puntí, Maria Coma, Antònia Font, Vitruvi, Mazoni, Xavier Ribalta, El Pot Petit, Quimi Portet i Mireia Vives i Borja Penalba.