Girona

Girona, mots i flors 2021

Girona, mots i flors és una iniciativa del Servei Local de Català de Girona i l'Ajuntament per fer presents la llengua i les flors a la ciutat durant més de tres setmanes: de Sant Jordi al Temps de Flors. Aquest any se celebra la setena edició, que estarà en marxa fins al 16 de maig.
Es presenta en dos formats:

  • Els cartells, que es distribueixen en establiments comercials de diversos barris de la ciutat (Barri Vell, Mercadal, Eixample, zona del Mercat del Lleó, Vistalegre i part de la Devesa, Sant Narcís i Fontajau) i en diversos equipaments municipals com ara biblioteques i centres cívics.
  • Els punts de llibre, que es poden trobar a les biblioteques de la ciutat.

Aquest any s'han escollit les flors següents: anagall, àster, atzavara, card, clavell, flor, flor de carbassó, flor d’olivarda, gerani, hortènsia, llessamí, flor de lliri, mimosa, orquídia, pipiripip, rosa, rosella, saüc, sempreviva i viola.

Els cartells i punts de llibre tenen el nom d'aquestes flors, la seva etimologia i un fragment literari que les il·lustra. En l’edició d’enguany s’han escollit diferents tipologies de textos: articles d’opinió, endevinalles, frases fetes, embarbussaments, contes, auques, receptes, poesia visual, teatre, haikus o una cançó popular. Els autors presents en aquesta edició són: Toni Sala, Narcís Comadira, Ignasi Clarà, Eulàlia Canal, Robert Garcia, Àngel Daban, Nuxu Perpinyà, Josep Carner, Joan Brossa, Xavier Blanch, Anna Parés, Àngel Guimerà, Celdoni Fonoll, Apel·les Mestres, Joan Santamaria, Carme Alcoverro, Lucía Serrano, Carles Sala i Estanislau Vayreda.