Informació cursos de català

El Centre de Normalització Lingüística del Maresme organitza cursos, presencials i en línia, de tots els nivells, des de l'inicial fins al superior, i a diverses poblacions de la comarca: a Calella, el Masnou, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Teià, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Els cursos són de 45 hores i tenen una durada d'un trimestre. El nivell superior (C2), en canvi, és un curs de 90 h i la seva durada pot ser semestral (5-6 mesos) o anual (8-9 mesos).

Determinació del nivell d’accés

Per poder-te inscriure a un curs de català del CPNL hem de determinar quin és el teu nivell previ. Per saber-lo, si mai no has estat alumne del CPNL, pots aportar un certificat vàlid o respondre un qüestionari i, quan sigui necessari, fer una prova de col·locació.

Aquest tràmit, previ a la inscripció, el pots fer a través de la Plataforma d’inscripcions i tràmits.

Períodes d’inscripcions

Nivells

INSCRIPCIÓ PREFERENT

(alumnes de l’últim any)

INSCRIPCIÓ GENERAL

(alumnes nous)

Inici curs
Superior C2  20 de febrer  21 i 22 de febrer  27 de febrer
de l’A1 al C1 27 de març 28 i 29 de març 11 i 12 d’abril

Per inscriure't a un curs de català, necessitaràs la següent documentació:

  • El teu document d'identitat vigent (DNI, NIE o Passaport)
  • Determinació del nivell d’accés: validació d’un certificat, prova de col·locació o qüestionari inicial (només per inicials o bàsics)
  1. Si disposes d'un certificat, el pots acreditar a través de la Plataforma d'inscripcions i tràmits. Aquest tràmit l’has de fer prèviament a la inscripció durant el període establert. Accedeix a "Determinar el nivell d'accés", fes el registre de dades personals i segueix les indicacions. Respon al qüestionari inicial dient que tens un certificat i adjunta'l perquè te'l validin.
  2. Si disposes d'un certificat del CPNL (expedit a partir de l'any 2005) no és necessari acreditar-lo, fes el registre de dades personals i segueix les indicacions que et demani l'aplicació. Automàticament podràs veure quin és el curs que has de fer.
  3. Si parles català i no disposes de cap certificat, has de demanar una prova de col·locació, que podràs fer en línia durant el període establert. Accedeix a "Determinar el nivell d'accés", fes el registre de dades personals i segueix les indicacions. Respon al qüestionari inicial indicant que NO tens un certificat i que SÍ parles català i sol·licita fer una prova de col·locació. En 24-48 hores un tècnic/a es posarà en contacte amb tu per concretar el dia i hora de la prova. Aquesta prova és gratuïta. 

IMPORTANT!

Si no has fet mai un curs de català i no el parles, és possible que el teu nivell sigui Inicial o Bàsic 1, respon a les preguntes del qüestionari inicial per saber quin és el curs més adequat per a tu. 

  • Si et matricules a un curs de pagament, tingues a mà els documents vigents que acreditin el dret a reducció de la matrícula, d'acord amb els preus i reduccions vigents. Recorda, els nivells Inicial i Bàsic són gratuïts.
  • En el cas que siguis menor d'edat (16 o 17 anys), necessitaràs l'autorització del pare, mare o tutor legal. /cursos-de-catala/autoritzacio-paterna/

Accés plataforma

Inscripcions a partir 27 març

Determinació nivell d'accés

Cercador de cursos

Nova programació a partir 10 març

Consulta els cursos

Altres qüestions: