Cursos de català

Què cal fer per inscriure's?

La inscripció explicada PAS A PAS:

Prepara la documentació que necessitaràs

Abans d’inscriure’t, has de tenir la següent documentació preparada:

També és important que t’hagis informat bé de quin és el curs que vols fer: INFORMACIÓ DELS CURSOS

Determina el teu nivell d’accés 

Abans de fer la inscripció, cal determinar quin és el teu nivell d'accés aportant un certificat vàlid o responent un qüestionari i, si és necessari, fent una prova de col·locació. Aquest tràmit s’ha de fer prèviament a la inscripció.

Hi ha tres maneres d'acreditar el nivell:

Si ja has fet un curs amb nosaltres, ja sabem quin nivell tens, per tant, et podràs inscriure directament. A l'aplicació d'inscripció trobaràs el nivell que et correspon fer. Consulta la documentació que necessitaràs i les dates de la inscripció.

Si tens un certificat oficial reconegut per la Secretaria de Política Lingüística, no cal fer prova de col·locació (consulta els certificats oficials). El podràs acreditar a través de la Plataforma d'inscripcions i tràmits. Accedeix a "Determinar el nivell d'accés", fes el registre de dades personals i segueix les indicacions que et demani l'aplicació. Tot seguit respon al qüestionari inicial dient que tens un certificat i adjunta'l perquè te'l validem.

Si disposes d'un certificat del CPNL (expedit a partir de l'any 2005) no és necessari acreditar-lo, fes el registre de dades personals i segueix les indicacions que et demani l'aplicació. Automàticament podràs veure quin és el curs que has de fer.

Si has de demanar una prova de col·locació accedeix a "Determinar el nivell d'accés", fes el registre de dades personals i segueix les indicacions que et demani l'aplicació, després respon al qüestionari inicial i, si és necessari, sol·licita fer la prova de col·locació. En 24-48 hores un tècnic/a del CPNL es posarà en contacte amb tu per concretar el dia i hora de la prova. Aquesta prova és gratuïta. Després d'acreditar el nivell, en el moment de formalitzar la inscripció, a l'aplicació d'inscripció et trobaràs el nivell que et correspon.

Recorda...

Accedeix a la Plataforma d'inscripcions i tràmits

 • Per a determinar el teu nivell d'accés.
 • Per a inscriure't en torn preferent o en torn general. 

Inscripció preferent / general

La inscripció d'alumnes preferents és per persones matriculades en un curs durant els darrers 12 mesos.

La inscripció general s'adreça a la resta de persones.

Per poder-te inscriure cal:

 • tenir 18 anys o bé tenir 16-17 anys i no haver fet l'escolarització obligatòria a Catalunya

 • acreditar el nivell necessari

Nou alumne / antic alumne

Nou alumne: si no has fet mai un curs de català al CPNL, has d'omplir el formulari per poder continuar la matrícula. En el formulari hauràs d'acreditar la identitat mitjançant un dels documents següents: DNI, NIE (o equivalents de l'espai Schengen) o passaport.

Antic alumne: si ja has fet un curs al CPNL, només has de verificar les teves dades i continuar la matrícula. 

Acredita el teu nivell

 • Mitjançant una prova de col·locació: ​​​​pots demanar una prova gratuïta per fer en línia o presencialment per mitjà de la plataforma d'inscripcions (t'hi has d'enregistrar).
 • Mitjançant un certificat de coneixements de català: ha de ser un certificat oficial reconegut per la Secretaria de Política Lingüística, consulta els certificats oficials. Un cop el CPNL validi la documentació rebuda, podràs continuar el procés de la matrícula. Aquest procés s’ha de fer prèviament a la inscripció. 

Selecciona el curs 

Si ja has fet un curs amb el CPNL, el curs que has de fer és el curs següent al que has assolit. Si has fet una prova de col·locació, el curs que has de fer és el curs resultant de la prova. La matrícula pot ser ordinària o amb reduccions. Pots consultar-ne els preus aquí.

Si tens dret a una reducció de la matrícula, has de fer arribar la documentació acreditativa:

 • Documents vigents que en el moment de la inscripció acreditin el dret a la reducció de la matrícula d'acord amb els preus i reduccions vigents.
 • Document de necessitats especials.
 • Autorització del pare, la mare o del tutor legal, en el cas que l'alumne tingui 16 o 17 anys (autorització paterna).
 • En el cas que la persona que formalitzi la inscripció no sigui la persona interessada, cal acreditar-ne la representació.

Pots consultar aquí totes les reduccions.

Un cop el CPNL validi la documentació rebuda, podràs continuar el procés de la matrícula

Formalitza la matrícula

Un cop formalitzada la matrícula, rebràs, per correu electrònic, el rebut d'inscripció al curs al qual t'has inscrit. Aquest rebut conté les teves dades personals, nom i cognoms, número de document, etc. les dades del curs, dates d'inici i finalització, modalitat, horari, adreça de l'aula, etc., i les indicacions per a fer el pagament. Si el curs té la matrícula gratuïta, rebràs igualment el rebut d'inscripció amb import 0 €.

Pagament / inscripció gratuïta

Si, un cop rebuda la butlleta, en el termini de 3 dies naturals no es fa efectiu el pagament de la matrícula, la inscripció quedarà automàticament anul·lada.

Si la matrícula és gratuïta, no cal fer res més.

Ja estàs inscrit!

Si has fet el pagament o no l'havies de fer, ja estàs inscrit al curs de català!

Si no has fet el pagament dins del termini establert i vols fer un curs, hauràs de començar el tràmit de nou.

ALTRES INFORMACIONS

Per inscriure's a un curs, a més de la documentació necessària, cal que cada alumne proporcioni una adreça electrònica personal o un telèfon.

NORMATIVA DELS CURSOS DE CATALÀ DEL CPNL

Per poder seguir els cursos en línia i també per poder accedir a les aules Teams, cal disposar d'un ordinador, mòbil o tauleta.

Es recomana, però, un ordinador amb un mínim de 4 Gb de memòria RAM.

 • Pantalla: es recomana un monitor configurat per a una resolució mínima de 1024 x 768.
 • Connexió a Internet: línia ADSL d'1Mb com a mínim de velocitat.
 • Altaveus o auriculars, micròfon i càmera: per poder dur a terme les connexions amb el tutor.

I del programari:

· Un navegador web: el curs funciona amb Microsoft Edge, Mozilla Firefox i Google Chrome.
· Adobe Acrobat Reader: per obrir documents en format PDF.
· Es recomana descarregar la versió d'escriptori de Teams. Per treballar des d'un mòbil o una tauleta, a més a més de Teams, cal descarregar altres eines de Microsoft com OneNote i Forms per accedir a tots els materials.

Els alumnes de tots els cursos de català rebran una adreça d'alumne del CPNL (xxxxx@alumnes.cpnl.cat) a l’inici del curs. Per poder-la utilitzar caldrà que cada alumne segueixi uns passos senzills per activar-la.

Tot el contacte entre el CPNL (i el professorat) i els alumnes es farà per mitjà d'aquesta adreça.

Per poder accedir a la bústia de l'adreça d'alumne es pot fer per mitjà de l'Outlook web (https://outlook.com) o bé es pot configurar a qualsevol client de correu de l'ordinador o del mòbil.

Els alumnes actuals que ja tenen adreça d'alumne, rebran tots els missatges a aquesta adreça, i no a la personal.

Trobareu més informació a l'Espai alumnes del CPNL 

Última actualització: 07/02/24