Notícies

Filtres aplicats

 • Territori: OC d'Arbúcies [X]
 1. Arbúcies, mots i flors per enramar les Enramades

  Des del dia de les Catifes, el diumenge 16 de juny, als aparadors de les botigues que formen part de l'Associació Comerç Arbúcies ja s'hi poden veure els cartells Arbúcies, mots i flors. Es tracta de composicions amb el nom de diverses flors, la seva etimologia i un text d'alguns dels grans autors de la literatura catalana que hi fa referència.

  Llengua i cultura

 2. A Arbúcies estrenem parelles lingüístiques i un altre taller de conversa

  Ho tenen clar, volen tenim més fluïdesa quan parlen català i per això s'han apuntat al Voluntariat per la llengua.

  Llengua i cultura

 3. "Pompeu Fabra, l'homenot" a Arbúcies

  "Pompeu Fabra s'extingí a Prada (Conflent) l'any 1948. La seva mort significà la desaparició del català més important del nostre temps."

  Llengua i cultura

 4. A Arbúcies sortim de l’aula

  Estudiar català no només vol dir anar a classe. I viure en un poble petit no és sinònim d'avorrir-se.

  Llengua i cultura

 5. Acabem les classes, però continuem parlant!

  Aquesta ha estat una setmana de tancament de cursos, de comiats i festes de fi de curs. A Arbúcies el dimarts 19 de juny ha estat l'últim dia del grup del Bàsic 2 i també del Bàsic 1. I el dimecres, els alumnes del Bàsic 3 han sabut les notes de la prova de nivell A2.

  Llengua i cultura

 6. Parlem de llengües i de la història del Montseny

  Avui, 21 de febrer, les paraules "llibertat", "bon dia", "respecte", "bona sort", "si us plau", entre d'altres, han sigut les protagonistes de les classes de català a Arbúcies. Les hem sentides i escrites en diferents idiomes (ucraïnès, basc, castellà, panjabi, àrab, fula, soninke, etc.) amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna.

  Llengua i cultura

 7. Noves parelles lingüístiques a Arbúcies

  Una aprenenta és del Panjab i l'altra és basca. Totes dues estudien català a l'Oficina de Català d'Arbúcies i avui han conegut les seves parelles lingüístiques, dues arbucienques amb ganes de compartir el seu temps lliure i ajudar a practicar el català.

  Llengua i cultura

 8. “Necessito practicar el català!”

  Això és el que tot sovint ens diuen els alumnes de català, que necessiten posar en pràctica allò que els ensenyem a classe. Per això, a banda de la possibilitat de tenir una parella lingüística, poden apuntar-se a un grup de conversa. 

  Llengua i cultura

 9. És llengua, és cohesió, és acollida

  A la recta final del primer trimestre, el 30 de novembre, els alumnes del Bàsic1 del vespre d'Arbúcies van assistir a la xerrada que va fer Diego Arcos, representant del Casal Argentí d'Arbúcies - la Selva.

   

  Llengua i cultura

 10. Tres adhesions al Voluntariat per la llengua a Arbúcies

  El Cafè Torres, el bar El Casino i el Museu Etnològic del Montseny, La Gabella han signat un conveni de col·laboració amb l'Oficina de Català d'Arbúcies per difondre i promoure el Voluntariat per la llengua entre els seus clients i usuaris.

  Llengua i cultura