Xarxa territorial

Vols practicar el català o ajudar a practicar-lo?

A la teva disposició!

L'equip del VxL t'ofereix tot el suport

On pots fer VxL

Modalitat virtual del VxL

A través de videoconferència, siguis on siguis

Vols saber-ne més?

El Voluntariat per la llengua virtual arriba a tot el món

Escolta les experiències d’alguns participants.

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització lingüística. El VxL es va iniciar el 2003, des d'aleshores ha format més de 150.000 parelles lingüístiques i té la col·laboració de més de 10.000 entitats i establiments col·laboradors a tot Catalunya.

Al CNL de Girona ja hi ha hagut més de 14.400 parelles lingüístiques i hi han col·laborat més de 700 entitats i establiments. A més, alguns d’aquests establiments i entitats ofereixen descomptes i avantatges amb el carnet del Voluntariat per la llengua.

 • De "Polseres vermelles" al Voluntariat per la llengua

  L’experiència d’un aprenent que participa en la modalitat virtual del Voluntariat per la llengua des del seu Mèxic natal

  Aldo, aprenent virtual del VxL

 • La llengua no té fronteres

  Cada quinze dies la Laure agafa el cotxe o el tren i se'n va a Portbou. Allà l'espera l'Antònia, a punt per conversar en català durant una bona estona.

  Laure i Antònia, parella lingüística que traspassa fronteres

 • Animo tothom a participar-hi, perquè quan parles fas màgia, oi?

  L’experiència d’una voluntari de Girona que participa en el programa des de l’inici i ha tingut més d’una vintena de parelles lingüístiques.

  Josep M. Torras, voluntari

 • El VxL en diferents àmbits

  El Voluntariat per la llengua, a més de fer parelles lingüístiques, s’adapta fàcilment a tota mena d’àmbits amb fórmules específiques per a cadascun dels col·lectius.

 • Recursos per a les parelles lingüístiques

  En aquest apartat trobareu recursos que us poden ajudar durant les trobades amb la parella lingüística. També enllaços a recursos lingüístics i altres curiositats sobre llengua.

 • Què diuen de nosaltres

  Coneix les opinions i les experiències de primera mà. Voluntaris i aprenents ens expliquen què pensen i com han viscut l’experiència de participar en el programa.

TAMBÉ T'INTERESSARÀ

Tota la informació al portal de VxL

Entra