Xarxa territorial

Vols practicar el català o ajudar a practicar-lo?

A la teva disposició!

L'equip del VxL t'ofereix tot el suport

On pots fer VxL

Modalitat virtual del VxL

A través de videoconferència, siguis on siguis

Vols saber-ne més?

El Voluntariat per la llengua virtual arriba a tot el món

Escolta les experiències d’alguns participants.

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització lingüística. El VxL es va iniciar el 2003, des d'aleshores ha format més de 150.000 parelles lingüístiques i té la col·laboració de més de 10.000 entitats i establiments col·laboradors a tot Catalunya.

Al CNL de Girona ja hi ha hagut més de 14.400 parelles lingüístiques i hi han col·laborat més de 700 entitats i establiments. A més, alguns d’aquests establiments i entitats ofereixen descomptes i avantatges amb el carnet del Voluntariat per la llengua i alguns actuen com a punts de trobada.

 • El català només ens té a nosaltres

  En Carles és jardiner i regidor a l’Ajuntament de La Bisbal. Llegeix la seva experiència com a voluntari.

  Carles, voluntari del VxL a La Bisbal

 • 20 anys de VxL de la veu dels protagonistes

  Aquest 2023 se celebren 20 anys del Voluntariat per la llengua. Voluntaris i aprenents escriuen sobre l’experiència de participar en el programa.

  Voluntaris i aprenents de les modalitats presencial i virtual

 • Animo tothom a participar-hi, perquè quan parles fas màgia, oi?

  L’experiència d’una voluntari de Girona que participa en el programa des de l’inici i ha tingut més d’una vintena de parelles lingüístiques.

  Josep M. Torras, voluntari

 • El VxL en diferents àmbits

  El Voluntariat per la llengua, a més de fer parelles lingüístiques, s’adapta fàcilment a tota mena d’àmbits amb fórmules específiques per a cadascun dels col·lectius.

 • Recursos per a les parelles lingüístiques

  En aquest apartat trobareu recursos que us poden ajudar durant les trobades amb la parella lingüística. També enllaços a recursos lingüístics i altres curiositats sobre llengua.

 • Què diuen de nosaltres

  Coneix les opinions i les experiències de primera mà. Voluntaris i aprenents ens expliquen què pensen i com han viscut l’experiència de participar en el programa.

TAMBÉ T'INTERESSARÀ

Tota la informació al portal de VxL

Entra