Voluntariat per la llengua

Parelles lingüístiques en àmbits específics

A la sanitat, per fomentar l'ús del català en centres sanitaris. A les comarques gironines, el VxL compta amb les col·laboracions de l’Hospital Josep Trueta de Girona, el Geriàtric Maria Gay de Girona, la Fundació Salut Empordà a Figueres i, durant un temps, amb l’Hospital d’Olot Comarcal de la Garrotxa. A l'empresa, per fomentar l'ús del català en el lloc de treball i la competència lingüística dels treballadors. El VxL del CNL de Girona col·labora amb ECOSOL (Empresa d'Economia Solidària) que facilita la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat social.
A la justícia, per facilitar la pràctica del català al personal que treballa en aquest àmbit i als interns de centres penitenciaris. A les comarques gironines,  el VxL col·labora amb el Centre Penitenciari Puig de les Basses de Figueres, els Serveis Territorials de Justícia a Girona i la Unitat Oberta del Centre Educatiu Montilivi de Girona. A la diversitat funcional, de la mà d'entitats que atenen persones amb discapacitat o malaltia mental, el VxL col·labora amb les entitats gironines següents: Fundació Ramon Noguera, Fundació Elna, Fundació Astres i Fundació Drissa.
A l'educació, col·laborant amb centres de primària i secundària; associacions de mares i pares d'alumnes; centres de formació d'adults; Escola d’Hostaleria i Turisme, i amb la Universitat de Girona, on els estudiants, fent de voluntaris,  poden obtenir crèdits ECTS (Sistema Europeu de Transferència de Crèdits).  A l'esport, per fomentar l'ús social del català entre els jugadors de clubs esportius, per tal que puguin emprar-lo en les seves activitats habituals, així com en la seva projecció pública. S'ha iniciat la col·laboració amb la Unió Esportiva Figueres.
Última actualització: 23/05/23