Notícies

Filtres aplicats

 • Programa: Llengua i cultura [X]
 1. Fils de conversa, nou recurs interactiu per practicar el català

  La primera unitat de Fils de conversa, el nou recurs interactiu per practicar el català, ja es pot consultar en línia. Hi haurà més de 300 activitats en 10 unitats amb fils com "Mira i parla", "Escolta i parla", "Guaita i opina" i "Parlem-ne i fem".

  Llengua i cultura

 2. Política Lingüística posa a disposició de tots els municipis de Catalunya una nova eina per al foment del català

  #Català947 és un projecte de dades obertes que té com a objectiu reforçar la cooperació amb els ens locals i el territori, i enfortir les polítiques públiques en matèria lingüística.

  Llengua i cultura

 3. Tortosa ret un homenatge pòstum al lingüista Joan S. Beltran i Cavaller

  L'Ajuntament de Tortosa va celebrar el 16 de desembre de 2020 un acte per a honorar la memòria del lingüista Joan S. Beltran i Cavaller.

  Llengua i cultura

 4. Arriba l'edició 2020 dels 'Tastets de lletres ebrenques'

  La seu territorial d'Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) han editat per desè any consecutiu l'opuscle 'Tastets' 2020.

  Llengua i cultura

 5. Mor el lingüista tortosí Joan S. Beltran i Cavaller

  Beltran és el principal referent en l’estudi dels parlars de transició entre les varietats lingüístiques nord-occidental i valenciana de la llengua catalana. Va ser nomenat membre corresponent de la Secció Filològia de l'Institut d’Estudis Catalans i va ser investit amb la Creu de Sant Jordi.

  Llengua i cultura

 6. Commemoració del X Dia Internacional de Llengua Materna a Tortosa

  El 20 de febrer va tindre lloc a la Biblioteca Marcel·lí Domingo (BMD) un acte de commemoració del X Dia Internacional de la Llengua Materna a Tortosa, amb l'objectiu de posar en valor la diversitat lingüística, llançar un missatge de respecte vers les llengües d'arreu del món i evidenciar la pluralitat de llengües existent a la ciutat i al territori.

  Llengua i cultura

 7. Els usuaris del Consorci per a la Normalització Lingüística tindran avantatges per a visitar el Palau de la Música

  El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i el Patronat de la Fun­dació Privada Orfeó Català-Palau de la Música Catalana han signat un conveni de col·laboració que té com a objectiu la realització d'acti­vitats de foment cultural.

  Llengua i cultura

 8. Tertúlia del Club de Lectura Fàcil de Tortosa

  Dins de les activitats del Club de Lectura Fàcil de Tortosa, el 21 de novembre de 2019, va tenir lloc una tertúlia sobre el llibre 'La casa sota la sorra',  a la sala de lectura de la Biblioteca Marcel·lí Domingo.

  Llengua i cultura

 9. Tortosa celebra les Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc

  De l'11 al 16 de novembre van tindre lloc a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa les V  Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc, sota el lema "Quatre segles de poesia d'arrel ebrenca".

  Llengua i cultura

 10. Ascó dedica l'onzena Jornada d'Estudis Locals i Territorials Carmel Biarnés a la parla del territori ebrenc

  El dia 5 d'octubre de 2019 va tindre lloc al Casal d'Ascó l'onzena Jornada d'Estudis Locals i Territorials Carmel Biarnés a la parla del territori ebrenc, organitzada per l'Associació Cultural Lo Llaüt, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE) i l'Ajuntament d'Ascó. 

  Llengua i cultura