Presentació

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és un ens del sector públic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya format per la Generalitat mateix i 136 ens locals (98 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona), que té l'objectiu de facilitar el coneixement, l'ús i la divulgació de la llengua catalana en tots els àmbits. El CPNL disposa d'una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística (CNL) i 146 punts d'atenció arreu de Catalunya.

El CNL de les Terres de l'Ebre, amb seu a Tortosa, comprèn les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.

Per portar a terme les activitats de promoció i ús del català disposa d'oficines a Tortosa, Amposta, Gandesa i Móra d'Ebre. Ofereix cursos de català per a adults, assessorament lingüístic i programes per a empreses i organitzacions.


El Consell de Centre

El Consell de Centre és l'òrgan de direcció de l'àmbit territorial del CNL de les Terres de l'Ebre. Es reuneix ordinàriament tres cops l'any a fi d'aprovar el pressupost, el projecte anual d'activitats i la memòria de l'any anterior, i de fer el seguiment de les actuacions del Centre de Normalització Lingüística.

Sra. Cinta Espuny i Vidal
Presidenta del Consell i representant de l'Ajuntament de Tortosa 

Sra. Sònia Tomàs i Roiget
Representant del Consell Comarcal del Montsià

Sr. Roger Aviñó i Martí
Representant del Consell Comarcal del Baix Ebre

Sr. Josep Albesa i Àlvarez
Representant del Consell Comarcal de la Terra Alta

Sra. Maria Cinta Agné i Sabaté
Representant del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Sra. Rosanna Fatsini i Bonilla
Representant de la Secretaria de Política Lingüística

Sra. M. Josepa Ribera i Baron
Representant del Departament d'Educació

Sr. Jordi Duran i Suàrez
Director del CNL

Sra. Pilar Bes i Cortés
Representant del personal del CNL

Sra. Núria de la Vega i Royo
Secretària del CNL