T’imagines anar a la platja amb la Rodoreda?

Apunts de llengua

Ara sí que ja ha arribat l'estiu. Arriben les vacances i el descans desitjat. Les vacances i el descans no signifiquen, no obstant, que el català que hem anat treballant als cursos durant tot el curs quedi desat en un calaix entre carpetes i llibres ni en una carpeta del nostre ordinador; però que bé no haver d'estar de cara a la pantalla.

Els que sou fidels als "Apunts de llengua" que cada mes anem publicant a L'Heura Digital, segur que recordeu els "Apunts" del mes de juny 'Durant l'estiu, escolta en català', en què recordàvem la importància d'escoltar moltes hores de sentir parlar català per adquirir vocabulari, estructures, però també una bona pronúncia i una bona entonació quan parlem en català. En aquells apunts recomanàvem escoltar podcasts, atès que n'hi ha sobre tota mena de temes i, a més, es poden escoltar a qualsevol lloc i a qualsevol hora.

Aquest mes, seguint el costum ja clàssic de recomanacions estiuenques (música i sèries) per a practicar de forma lleugera la llengua, us recomanem els audiollibres. Els audiollibres tenen un avantatge molt evident per a persones aprenentes d'una llengua, ja que permeten sentir amb bona dicció un text, al qual també poden accedir en format de lectura clàssica. Els audiollibres, més enllà de ser una gran ajuda per a persones amb dificultats lectores de qualsevol tipus, han entrat amb força al món de l'aprenentatge de llengües. Ens permeten escoltar obres literàries mentre viatgem, caminem, mentre prenem el sol estirats a la tovallola o jaient sota un pi!

A continuació us recomanem alguns enllaços on podreu trobar audiollibres: trieu i remeneu, n'hi ha de tot tipus i per a tots els gustos:

Per accedir a les plataformes, seleccionades per Llengua catalana a partir de les quals accedireu a molts audiollibres, alguns dels quals narrats pels autors de l'obra, clica aquí.

L'enllaç següent us guiarà a una selecció d'audiollibres feta per la revista cultural digital Núvol. clica-hi.

Finalment, darrere aquest enllaç hi ha l'accés als audiollibres de les Biblioteques de la Diputació de Barcelona (cal tenir carnet de biblioteca): clica-hi.

Que passeu molt bon estiu!

Vols compartir aquesta publicació?