Durant l’estiu, escolta en català!

Retalls de llengua

És molt important sentir moltes hores d'una llengua, sigui la que sigui, per poder-hi parlar després, amb un mínim de naturalitat. Quan aprenem la llengua materna ho fem a còpia de sentir-la, ja de molt abans de néixer. Afortunadament, la tecnologia ens proveeix de recursos que no teníem i que ens permeten sentir i, fins i tot, escoltar català, a qualsevol lloc, sobre qualsevol tema, fins i tot mentre caminem o fem esport.

Massa vegades les persones que fan cursos de català es lamenten que ningú els parla en català quan surten de les 4 parets de l'aula o "de la pantalla". Per pal·liar-ho els recomanem que s'apuntin al VxL, que mirin sèries, la tele, que llegeixin, etc.

És molt important sentir moltes hores d'una llengua, sigui la que sigui, per poder-hi parlar després, amb un mínim de naturalitat. Quan aprenem la llengua materna ho fem a còpia de sentir-la, ja de molt abans de néixer.

L'aprenentatge en persones adultes no és ben bé igual, per motius evidents, però continua sent molt important tenir-hi moltes hores de contacte. Afortunadament, la tecnologia ens proveeix de recursos que no teníem i que ens permeten sentir i, fins i tot, escoltar català, a qualsevol lloc, sobre qualsevol tema, fins i tot mentre caminem o fem esport.

Podem escoltar música en català i en trobarem seleccions a les llistes d'Spotify del CPNL; podem escoltar moltes de les emissores de ràdio que emeten diàriament en català a Internet; i, també, podem escoltar podcasts.

Què són els podcasts? Són publicacions digitals periòdiques en àudio o vídeo que es poden descarregar d'internet. Com un programa de ràdio que es pot personalitzar i descarregar, que, a més a més, el podem trobar en un web o blog, i, fins i tot, en plataformes tan populars com iTunes, Spotify, SoundCloud o Google Podcasts...

Tornant al tema que ens ocupa, sentir i escoltar moltes hores de català per aprendre'n: podeu trobar podcasts en català de tots els temes que us pugueu imaginar, només cal remenar per aquestes plataformes i els cercadors d'Internet, però en aquest enllaç trobareu una selecció de podcasts en català: https://podcasts.cat/

Vols compartir aquesta publicació?