El CNL L’Heura presenta el Glossari de sabors del món a la Setmana de la Ciència

Servei d'Assessorament Lingüístic, Difusió

Dins del cicle "La pluralitat cultural en l'alimentació. Experiències pràctiques" del Campus d'Alimentació de la UB

Fotografies cedides pel Campus d'Alimentació de la UB

El CNL L'Heura va presentar diverses experiències en què la pluralitat cultural en l'alimentació, present a Santa Coloma de Gramenet i en l'alumnat del CNL, ha estat una oportunitat per vehicular l'aprenentatge del català a l'aula i per fomentar l'ús social del català a la ciutat.

S'han presentat diversos tallers que s'han fet a l'aula en col·laboració amb iniciatives que treballen l'alimentació com ara les dirigides per Saba Mohammed Bibi, Cuchara i Amalur. A més, el CNL L'Heura ha organitzat un curs de 45 hores al voltant de l'alimentació saludable amb sessions pràctiques a la cuina de La Ciba i de la Biblioteca del Fondo.

També amb la pluralitat en l'alimentació com a fil conductor, el CNL L'Heura va ser promotor de la mostra d'aliments Sabors del Món. Enguany s'ha celebrat la 10a edició de la mostra que té com a objectiu la cohesió social, la promoció del comerç local i el foment del català en el barri del Fondo. Fruit d'aquesta iniciativa i en col·laboració amb el Termcat, el 2012 es va crear el Glossari de sabors del món, que es nodreix de tots aquells termes que es van recollint a través dels aliments i les elaboracions culinàries que s'hi presenten. El Glossari també recull termes de la resta d'accions on els aliments requereixen traducció i en alguns casos cercar-ne una nova denominació en català. 

La comunicació d'Alexandra Sans Massó, coordinadora de dinamització i assessorament del CNL L'Heura va ser presentada per Axel Bidon-Xanal, professor del Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia de la UB i per Blanca Padrós Amat, presidenta del CNL L'Heura i segona tinenta d'alcaldessa de l'àrea d'Economia, Serveis Interns, Treball, Universitats, Innovació i Transparència. L'acte també va comptar amb la presència de la directora del Campus d'Alimentació, M. Carme Vidal Carou.  

Anteriorment, en aquest I Taller Dia d'Estudi, Saba Mohamed Bibi va presentar "Dones Pakistaneses: agents promotores d'hàbits alimentaris saludables" i  Yaoyu Chen, "Sensibilització per a una alimentació saludable a persones del context cultural xinés".  

A continuació podeu veure les diapositives de la presentació:  

Vols compartir aquesta notícia?