El Centre de Normalització Lingüística de Tarragona ofereix 74 cursos de català

CNL de Tarragona

Cursos de català

Aquest dilluns 5 de setembre es poden sol·licitar les proves de col·locació prèvies i el període d'inscripció serà entre el 12 i el 16 de setembre

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ofereix 74 cursos de català aquest setembre del 2022, de tots els nivells. Majoritàriament, es tracta de cursos dels nivells inicials i bàsics, adreçats a persones amb cap o pocs coneixements de la llengua catalana. En total, es preveu una oferta formativa propera a les 1.500 places. Les persones interessades ja poden consultar-ne l'oferta detallada en el cercador de cursos del web del CPNL (www.cpnl.cat), que indica el nivell, la modalitat i el municipi de cada curs.

En conjunt, l'oferta del primer trimestre del curs 2022-2023, de nivells inicial, bàsic, elemental, intermedi, suficiència i C2, en la modalitat presencial és del 80 % del total dels cursos. Com a novetat, el primer trimestre del curs vinent es reprendrà la presencialitat als cursos de nivells intermedi i de suficiència. Fins ara, només eren presencials els cursos de nivells bàsics i elementals. A banda, també es manté l'opció de fer 2 cursos en modalitat virtual en directe, en què hi ha classes síncrones en línia, i 12 cursos en modalitat en línia, en què no hi ha horaris fixos.

Del 5 al 9 de setembre es podran sol·licitar les proves de col·locació. Es tracta d'una forma de determinar els coneixements de català dels nous alumnes per poder-se matricular a un curs que s'adeqüi al nivell de llengua de cadascú. És un pas previ a la inscripció si no es disposa d'un certificat oficial de català o si no s'ha fet aquesta prova de col·locació en els últims dos anys.

La formalització de la inscripció serà entre el 12 i el 16 setembre. Concretament, els dies 12 i 13 s'habilitarà un torn d'inscripció preferent per als aprenents que hagin fet un curs al CPNL durant l'últim any. Entre el 14 i el 16 de setembre, s'obrirà el període de torn general per a tothom. La inscripció, que s'atén per ordre d'arribada, es podrà fer en línia a través de la plataforma d'inscripció i tràmits (https://inscripcions.cpnl.cat) o presencialment a través de la xarxa de centres, serveis i oficines de l'àmbit territorial del Centre (Tarragonès, Baix Penedès, Alt Camp i Conca de Barberà).

Finalment, una altra novetat important és que s'amplia a tots els nivells el dret a una reducció del 50 o el 70 % de la matrícula. Se'n podran beneficiar les persones en situació de precarietat, pensionistes, de família monoparental o nombrosa o que tinguin una discapacitat reconeguda igual o superior al 33 %. En el cas dels cursos inicials i bàsic, el CPNL en manté la gratuïtat amb l'objectiu de garantir l'atenció a les persones amb menys coneixement de la llengua.

L'oferta diversa de cursos del CPNL permet desenvolupar les habilitats i estratègies necessàries per poder-se comunicar en català, tant en els usos orals més elementals com en els nivell de perfeccionament de la llengua oral i escrita, sempre amb l'objectiu de promoure i facilitar l'ús del català a tota la ciutadania i en tots els àmbits de la societat.

Vols compartir aquesta notícia?