Notícies

Filtres aplicats

 • Programa: Voluntariat per la llengua [X]
 1. Nous vídeos per conversar adreçats a les parelles del VxL, a l’alumnat del CPNL i a tots els aprenents de català

  La Secretaria de Política Lingüística (SPL) ha publicat set nous vídeos de la sèrie "Màgia per conversar", amb l'objectiu d'estimular la conversa en llengua catalana. "Màgia per conversar" és un recurs de suport a l'aprenentatge que s'adreça a les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua (VxL), a l'alumnat del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i a tots els aprenents de català que el vulguin practicar.

  Voluntariat per la llengua

 2. Parelles lingüístiques a l'Institut Manuel Sales i Ferré d'Ulldecona

  Dins de les activitats del Voluntariat per la llengua es va presentar el programa al professorat de llengua catalana i a la responsable de Llengua i Cohesió (LiC) de l'Institut Manuel Sales i Ferré d’Ulldecona.

  Voluntariat per la llengua

 3. S'inicia el projecte 'Tàndem cultural' per afavorir la conversa en català i la creació de noves parelles lingüístiques

  Impulsat per Òmnium Cultural i amb la col·laboració d'Apropa Cultura, connectarà amb el programa Voluntariat per la llengua del Departament de Cultura.

  Voluntariat per la llengua

 4. Viu la màgia de l’estiu amb una parella lingüística del Voluntariat per la llengua!

  Les vacances i l'estiu en general són períodes ideals per tenir noves experiències i conèixer llocs, cultures i persones diferents. Una manera de fer-ho és participar en el Voluntariat per la llengua (VxL), que manté oberta la inscripció per a voluntaris i aprenents i la formació de noves parelles lingüístiques durant tot l'any.

  Voluntariat per la llengua

 5. El Voluntariat per la Llengua virtual es multiplica per 8 durant el 2020

  L'any 2020 es van crear 7.341 parelles lingüístiques en el marc del programa Voluntariat per la Llengua (VXL). A causa de la pandèmia -des de l'abril de 2020 només s'han atès les inscripcions a la modalitat virtual-, s'ha equilibrat el nombre de participants en les modalitats presencial i virtual. Les parelles virtuals s'han multiplicat per vuit en passar de les 409 de l'any 2019 a les 3.457 de l'any 2020, xifra que s'aproxima a les 3.884 parelles presencials del mateix període. L'any 2019 es van comptabilitzar 11.016 parelles presencials.

  Voluntariat per la llengua

 6. Política Lingüística, el Consorci per a la Normalització Lingüística i el Consell de l’Advocacia col·laboren per estendre el Voluntariat per la llengua entre els advocats

  Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística col·laboren novament amb la Comissió de Llengua del Consell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya (CICAC) per impulsar la creació de parelles lingüístiques entre l'advocacia i els professionals de l'àmbit judicial, ja sigui com a aprenents o com a voluntaris, en el marc del programa Voluntariat per la llengua.

   

  Voluntariat per la llengua

 7. ‘Màgia per conversar’, nou recurs audiovisual per practicar el català

  És una proposta lúdica de suport a l'ús oral de la llengua per als participants del Voluntariat per la llengua i els aprenents de català.

  Voluntariat per la llengua

 8. El Consorci per a la Normalització Lingüística dona veu al Voluntariat per la Llengua en el Dia Internacional del Voluntariat

  Amb la finalitat de reconèixer el compromís dels participants en el Voluntariat per la llengua (VxL), el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) celebra el Dia Internacional del Voluntariat (5 de desembre) amb el testimoni d'aprenents del programa de VxL, que han intervingut en la nova campanya "Quan parles fas màgia".

  Voluntariat per la llengua

 9. El Voluntariat per la llengua arriba a 150.000 parelles lingüístiques

  S’ha superat el llindar de 150.000,  amb l'impuls de la campanya "Quan parles fas màgia", malgrat que la pandèmia limita les trobades presencials.

  Voluntariat per la llengua

 10. Primers resultats de la nova campanya de VxL “Quan parles fas màgia”

  El Voluntariat per la llengua (VxL) ha iniciat una nova campanya de difusió del programa que inclou espots de televisió, falques de ràdio, corporis, una exposició itinerant en dos formats i imatges amb diferents continguts que es difonen a les xarxes socials amb l'etiqueta #QuanParlesFasMàgia.

  Voluntariat per la llengua