El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix més de 1.300 cursos i més de 29.000 places per als cursos de català de setembre

Cursos de català

Les inscripcions als cursos seran del 12 al 15 de setembre

Les proves de nivell es poden demanar abans del període d'inscripció

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ofereix més de 1.300 cursos i més de 29.000 places en la inscripció de setembre per als cursos de català del primer trimestre del curs 2023-2024. Es tracta de cursos per aprendre o perfeccionar el català, de tots els nivells i en modalitats tant presencials com en línia. L'oferta detallada sobre els cursos, les localitats i els horaris es pot consultar al cercador web.

Les inscripcions per als cursos generals s'estructuren en dos torns: preferent, els dies 12 i 13 de setembre (per a antics alumnes inscrits a un curs del CPNL durant els últims 12 mesos) i general, els dies 14 i 15 de setembre (per a tothom que tingui interès a aprendre català). Les sol·licituds es podran fer presencialment, a través de la xarxa de centres, serveis i oficines arreu de Catalunya, o bé en línia, mitjançant la plataforma d'inscripció als cursos de català, des del dimarts 12, a les 9 h, fins al divendres 15, a les 20 h.

Abans de fer la inscripció, les persones que no hagin fet un curs al CPNL o que no puguin acreditar tenir coneixements de català hauran de sol·licitar una prova de nivell per determinar quin curs és el més indicat per a elles. Es pot sol·licitar en línia a la plataforma d'inscripcions o presencialment als centres de normalització lingüística.

L'alumnat de tots els nivells té dret a una reducció del 50 o el 70 % de la matrícula. Se'n podran beneficiar les persones en situació de precarietat, pensionistes, de família monoparental o nombrosa o que tinguin una discapacitat reconeguda igual o superior al 33 %. Els cursos inicials i bàsic continuen sent gratuïts per tal de garantir l'atenció a les persones amb menys coneixement de la llengua.

Amb l'objectiu de millorar l'experiència de l'usuari, s'ha redissenyat la pàgina d'inscripcions del web del CPNL per fer més entenedor el procés d'inscripció i s'han afegit dues guies de suport: una guia sobre com determinar en nivell i una guia per a la inscripció, que recullen els dubtes més freqüents dels usuaris.


El CPNL, un agent clau per a la cohesió social del país

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és un ens del sector públic format per la Generalitat de Catalunya i 137 administracions públiques (ajuntaments, consells comarcals i diputacions) que té l'objectiu de facilitar el coneixement i l'ús del català a la població adulta i la promoció territorial de la llengua.

Adscrit a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de la Secretaria de Política Lingüística, actualment disposa d'una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística i 146 punts d'atenció arreu de Catalunya. El treball en xarxa i el compromís de les diverses institucions que en formen part, fan del CPNL un actor molt rellevant per a la cohesió social a Catalunya.

Vols compartir aquesta notícia?