Notícies

Filtres aplicats

 • Programa: Voluntariat per la llengua [X]
 1. El Voluntariat per la llengua virtual es multiplica per 8 durant el 2020

  L'any 2020 es van crear 7.341 parelles lingüístiques en el marc del programa Voluntariat per la Llengua (VXL). A causa de la pandèmia -des de l'abril de 2020 només s'han atès les inscripcions a la modalitat virtual-, s'ha equilibrat el nombre de participants en les modalitats presencial i virtual.

  Voluntariat per la llengua

 2. L'exposició "Quan parles fas màgia" arriba a Igualada

  L'exposició de la nova campanya del Voluntariat per la llengua (VxL) "Quan parles fas màgia" es podrà visitar a la Biblioteca Central d'Igualada, del 7 al 18 d'abril, i a la seu d'Òmnium Cultural de l'Anoia, del 20 al 30 d'abril.

  Voluntariat per la llengua

 3. El CNL Montserrat i l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Manresa col·laboren per estendre el VxL entre els professionals de l'advocacia

  La Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística col·laboren novament amb la Comissió de Llengua del Consell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya (CICAC) per impulsar la creació de parelles lingüístiques entre l'advocacia i els professionals de l'àmbit judicial, ja sigui com a aprenents o com a voluntaris, en el marc del programa Voluntariat per la llengua.

  Voluntariat per la llengua

 4. 'Màgia per conversar', nou recurs audiovisual per practicar el català

  • És una proposta lúdica de suport a l'ús oral de la llengua per als participants del Voluntariat per la llengua i els aprenents de català

  Voluntariat per la llengua

 5. El Voluntariat per la llengua arriba a 150.000 parelles lingüístiques

  El Voluntariat per la llengua (VxL) ha superat aquest mes de novembre el llindar de les 150.000 parelles lingüístiques gràcies a l'impuls de la campanya "Quan parles fas màgia", malgrat que la pandèmia ha limitat les trobades presencials.

  Voluntariat per la llengua

 6. "Quan parles fas màgia", la nova campanya d'impuls al Voluntariat per la llengua

  El programa Voluntariat per la llengua (VxL) de la Direcció General de Política Lingüística, que gestiona territorialment el Consorci per a la Normalització Lingüística i que té com a objectiu fer créixer el domini de l'ús oral del català, comença una nova temporada d'activitats amb la campanya de promoció "Quan parles fas màgia" i una nova imatge gràfica. La campanya vol incidir en la transformació personal que suposa per a aprenents i voluntaris practicar el català junts. 

  Voluntariat per la llengua

 7. El Voluntariat per la llengua supera les 147.000 parelles lingüístiques

  La Generalitat de Catalunya ha fet públiques les dades del Voluntariat per la llengua (VxL) corresponents al 2019.

  Voluntariat per la llengua

 8. El Voluntariat per la llengua no s'atura

  El Consorci per a la Normalització Lingüística va haver d'interrompre totes les activitats presencials el 12 de març arran del decret d'estat d'alarma, tant les formatives com les que es fan fora de l'aula. També les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua (VxL) que estaven fent trobades presencials van haver d'aturar-se de manera immediata. Des d'aquell moment se'ls va informar que tenien la possibilitat de continuar fent les converses per mitjà de videoconferència o videotrucada. D'aquesta manera, moltes d'aquestes parelles han pogut continuar practicant el català.

  Com en la modalitat presencial, el VxL virtual consisteix a formar parelles lingüístiques compostes per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. La diferència, però, és que les trobades es fan a través de plataformes de videoconferència, com ara Skype, Hangouts, Whatsapp...

  La conversa distesa a través del mòbil o l'ordinador amb un voluntari que parla català és un bon complement per a les persones que estan aprenent la llengua i volen fer-la servir, tant per als alumnes que estaven fent un curs de català presencial, com per als qui ara el fan en línia a través de Parla.cat com per a qualsevol persona d'arreu del món.

  Voluntariat per la llengua

 9. Vols fer una visita guiada en català al Palau de la Música Catalana?

  El Consorci per a la Normalització Lingüística i el Patronat de la Fun­dació Privada Orfeó Català-Palau de la Música Catalana han signat un conveni de col·laboració que té com a objectiu la realització d'acti­vitats de foment cultural adreça­des a diversos col·lectius del Con­sorci per a la Normalització Lingüís­tica.

  Voluntariat per la llengua, Llengua i cultura

 10. Vols fer una visita guiada en català al Palau de la Música Catalana?

  Vols fer una visita guiada en català al Palau de la Música Catalana? El Palau de la Música i el CPNL t'ho posem fàcil!         El Consorci per a la Normalització Lingüística i el Patronat de la Fun­dació Privada Orfeó Català-Palau de la Música Catalana han signat un conveni de col·laboració que té com a objectiu la realització d'acti­vitats de foment cultural adreça­des a diversos col·lectius del Con­sorci per a la Normalització Lingüís­tica.

  Voluntariat per la llengua, Llengua i cultura