Gran participació d’alumnat i voluntariat als XIV Premis Climent Forner de Berga

Cursos de català, Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries

Set dels vuit premiats per Òmnium Cultural del Berguedà han estat alumnes del Consorci

El dissabte passat, 11 de novembre, a les 18 hores, al Pavelló de Suècia de Berga, s'ha celebrat la XIV edició dels Premis Climent Forner. En l'edició d'enguany hi ha hagut una alta participació de persones aprenents de català del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Aquests premis els convoca anualment Òmnium Cultural del Berguedà per fer un merescut reconeixement a les persones que han optat per la llengua catalana per integrar-se a la societat berguedana i catalana.

L'acte ha començat amb la presentació de l'activitat per part del president d'Òmnium Cultural del Berguedà, Ignasi Montagut, seguit per un petit discurs del distingit poeta mossèn Climent Forner, de qui els premis porten el nom.

Seguidament, el periodista berguedà Xavi Rosiñol ha entrevistat Shazra Javed, activista i coordinadora del programa Prometeus. La Shazra, nascuda al Pakistan, ha exposat la seva experiència des de la seva arribada a Catalunya als 16 anys, ha demostrat l'interès per aprendre català des del primer moment i ha destacat l'alarmant pèrdua de l'ús social de la llengua catalana en aquests últims temps.

A continuació s'ha fet el repartiment de trofeus, després de llegir els currículums de cada persona. Els serveis de català del Berguedà han proposat, com cada any, dues persones, el Daniel i el Nadjimu, però Òmnium ha premiat vuit persones, set de les quals han fet cursos als serveis de català del Consorci i cinc han participat en el programa Voluntariat per la llengua.

Al final del certamen hi ha hagut el torn de paraula de les persones homenatjades, les quals, molt emocionades, han agraït el premi, el suport i l'acollida que han rebut dels diferents serveis. Les paraules dels representants polítics de la comarca, Aleix Serra i Lluís Vall, i l'actuació de l'Esbart de Gironella, que ha ofert un ballet tradicional, han tancat l'acte.

Vols compartir aquesta notícia?