VDJOC

Apunts de llengua

Ets dels que t'agraden els videojocs? T'has aturat a pensar en quina llengua són els jocs a què jugues. Pensa-ho per un moment. A quants hi has jugat en català? Hi has pensat mai?

Doncs s'han acabat les excuses. No s'hi val a recórrer a la vella cançoneta... "és que no hi ha videojocs que m'agradin", "és que en català no n'hi ha"... i així anar fent el ronsa.

Entra a https://llengua.gencat.cat/ca/serveis/videojocs/, i veuràs quin món de videojocs que se t'obre!

Hi trobaràs els videojocs organitzats en 12 categories. Hi ha una fitxa per a cada joc amb la informació comercial, el web i el tràiler, sempre que n'hi hagi. I un cercador perquè sigui més fàcil de localitzar-los.

Aquesta pàgina es va actualitzant a mesura que en van sortint de nous i, si en saps d'algun que hi falta, hi ha també un formulari per introduir-l'hi.

Tot això que t'expliquem ho trobaràs resumit en aquest tutorial:

https://www.youtube.com/watch?v=LCTp54EOnBs&t=1s

Però encara n'hi ha més. Des de la mateixa pàgina podeu clicar al recull de terminologia de videojocs del Termcat. El Termcat és el Centre de Terminologia, que s'encarrega de promoure, elaborar i difondre recursos terminològics, i de normalitzar neologismes catalans, com per exemple, la terminologia dels videojocs:

https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/9

Vinga, a videojugar en català, ara sí!

Vols compartir aquesta publicació?