Bon any nou!

Apunts de llengua

Bon any nou? Pels que d'alguna manera ens dediquem a l'ensenyament des de l'àmbit que sigui, al setembre comença l'any. Un any carregat de bones intencions i bons propòsits.

Al CNL L'Heura també hem començat els cursos de català de tots es nivells, de l'inicial al C2 i, de mica en mica, anem posant fil a l'agulla a les activitats que ens duran a tots els racons de la ciutat.

Des dels Apunts de llengua del Butlletí del CNL L'Heura també ens reconnectem per recomanar-vos recursos lingüístics que us acompanyaran al llarg del vostre aprenentatge de la llengua, però també per veure la llengua des de múltiples punts de vista, que no tot és emplenar buits!, per això us parlem d'aspectes de gramàtica i d'ortografia però també de toponímia, d'autors literaris i de paraules noves, neologismes, que ens connecten al present més rabiós i ens esperonen a treballar pel futur.

Aquest curs està carregat de novetats per a la llengua que ja anirem presentant de mica en mica, però d'entrada tenim una gran novetat en l'àmbit institucional, tot i que el supera amb escreix: la presència de les altres llengües oficials que no són el castellà al Congrés: el català, el basc i el gallec, però també l'aranès (oficial també a tot Catalunya); i l'aragonès i l'asturià amb algunes condicions, perquè no tenen estatus d'oficialitat.

Moltes vegades a les persones del carrer ens sembla que aquestes decisions no ens afecten directament, però per a una llengua, el català en el cas que ens ocupa, els espais de visibilització i els espais referencials són essencials per la consideració que rep per part de la població. A Santa Coloma ja fa molts anys que sabem que la diversitat lingüística és un fet. La sentim als carrers i a les places. I a les aules del CNL! Respectar les llengües és respectar l'essència de les persones i la seva manera de mostrar-se al món i aportar-hi coneixements i l'experiència vital.

Us desitgem un molt bon curs, ple de nous coneixements! Ah, recordeu que si teniu temps per ajudar algú a fer el salt a parlar català, us podeu apuntar al programa del Voluntariat per la llengua. Al CNL L'Heura tothom hi cap!

Vols compartir aquesta publicació?