Sí al Voluntariat per la llengua!

L'entrevista

L'Alejandro Flores és voluntari a Santa Coloma de Gramenet des de fa anys, ara té dues aprenentes alhora, la Sandra i la Carmen, i els hem preguntat com van les trobades lingüístiques.

Març 2023

Per què us vau apuntar al Voluntariat per la llengua?


Alejandro: Perquè crec que està bé ajudar les persones que volen aprendre, a més jo també vaig fer d'aprenent al programa i d'aquesta manera torno el que jo també vaig rebre.

Sandra: Perquè penso que no tinc fluïdesa, perquè quan parlo m'és difícil pensar i parlar, a més, a la meva casa no puc parlar català.

Carmen: Jo també per això, perquè no tenia amb qui parlar català i és una bona forma d'aprendre. Per això quan la meva professora de català ens va parlar del programa m'hi vaig apuntar. Després vaig comentar amb la Sandra que m'anava molt bé i que podria preguntar al voluntari si podia venir amb nosaltres.

Sandra: I li vaig dir que sí

Alejandro: A mi em va semblar bé, endavant, cap problema, som en una societat massa individualista i surt molt fàcil dir "NO", hem de dir més "SÍ".

L' Alejandro m'ha comentat que acostumeu a quedar a aquesta cafeteria perquè és a prop vostre i a ell li agrada caminar, de què parleu a les trobades?


Sandra: De tot, de llibres, història...

Carmen: de moltes coses, un dia vam conversar d'Ucraïna, però també del dia a dia, del meu fill, dels seus, dels nets...

Alejandro: Avui parlarem de com vam passar el Dia Internacional de la Dona, jo vaig anar a la manifestació!

Carmen: Nosaltres estudiant català, que ja tenim l'examen!


Per últim, Sandra i Carmen, creieu que us ajuden aquestes trobades a millorar el vostre català?

Carmen: A mi sí, perquè em fa vergonya parlar català i amb l'Alejandro sé que puc parlar i deixar-me anar.

Sandra: Sí que t'ajuda, si no tens a casa amb qui parlar, no pots practicar el que fas a

Vols compartir aquesta publicació?