Aprendre català des de l’ucraïnès en temps de guerra, tot un repte

Apunts de llengua

Us presentem una sèrie de recursos per a les persones que han vingut a Catalunya procedents d'Ucraïna fugint de la guerra. Hem fet una selecció de recursos que podeu trobar a la xarxa que poden servir d'ajuda a totes aquestes persones per fer els primers passos en català.

Aquests Apunts de llengua, doncs, complementen els Apunts de llengua del mes de març en què parlàvem sobre el nou acord per fer servir la forma ucraïnesa Kíiv per anomenar la capital d'Ucraïna, en lloc de la forma russa Kíev, la més utilitzada fins a l'actualitat.

El document que us podeu descarregar des d'aquest espai l'hem creat a partir d'un document elaborat pels nostres col·legues del CNL de Girona. Conté tot un seguit de recursos a la xarxa i en paper per aprendre català i de coneixement de l'entorn, diccionaris i guies de conversa. Amb tot, com que l'aprenentatge sempre és mutu, també hi ha algun document sobre l'ucraïnès, per saber com és, on es parla, quanta gent el parla, etc.

Esperem que us siguin útils i que, si podeu, els compartiu amb les persones a qui puguin fer servei, perquè recordeu que compartir la llengua és compartir un tresor.

Vols compartir aquesta publicació?