Parlem amb Mireia Monterde

L'entrevista

Dinamitzadora de l'espai Connecta't i Coordinadora del Punt de Formació Incorpora de la Fundació Integramenet

La Fundació Integramenet té com a finalitat l'orientació i la integració de les persones en situació de risc d'exclusió social. És una entitat que potencia la interculturalitat, afavoreix la promoció integral de les persones i en facilita el procés d'integració a Santa Coloma de Gramenet.

Febrer 2022

Et podries presentar breument?

Soc la Mireia Monterde, vaig començar com a voluntària a la Fundació Integramenet a inicis del 2020 fent classes, però amb la pandèmia vam haver d'ajornar-ho fins al mes de setembre, quan es va presentar el projecte Pla de xoc contra la bretxa digital, amb el qual em vaig incorporar a la plantilla.

Aquest Pla (Espai Connecta't) s'està duent a terme des de llavors com a prova pilot per a estudiar i valorar com seria l'acollida, per part de la ciutadania, del primer Punt Òmnia a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet (de moment continuem en la fase de la prova).

A principis de 2021 em vaig incorporar en un altre projecte: el Punt de Formació Incorpora, on coordino les accions formatives.

Quins són els principals serveis que ofereix Integramenet? A qui van dirigits?

La Fundació Integramenet té com a primera finalitat l'orientació i la integració de persones en situació de risc d'exclusió social. Som una entitat que potencia la interculturalitat, afavoreix la promoció integral de la persona i en facilita el procés d'integració a la nostra ciutat.

Amb el suport de la Fundació "la Caixa" i el programa Incorpora, la Fundació Integramenet suposa un punt de referència per als professionals que estan buscant feina i volen millorar la seva ocupabilitat.

Serveis gratuïts que oferim a les empreses:

- Processos de preselecció i selecció que responguin al perfil definit per l'empresa/entitat

- Punt Formatiu Incorpora: Formacions tècniques i transversals a mida. Col·laboració en el disseny i implementació d'accions de capacitació per garantir que estan enfocades a cobrir les necessitats reals de l'empresa.

- Seguiment de les noves incorporacions

- Suport a l'anàlisi i definició de perfils professionals

- Promoció de la Responsabilitat Social Corporativa, afegir valor a la seva marca per als seus clients, accionistes i competidors

-  Assessorament sobre bonificacions i desgravació fiscal previstes en la normativa vigent per a la contractació de treballadors i treballadores de diferents col·lectius

- Convenis i contractes de pràctiques no laborals

Com ho feu?

Treballem els processos d'orientació i inserció laboral a través d'itineraris personalitzats, i del model d'ocupabilitat per competències, preferentment amb persones residents a Santa Coloma de Gramenet i el Barcelonès Nord. També treballem la capacitació i el desenvolupament de competències tècniques i transversals.

Amb quin objectiu?

Integrar professionals qualificats, específicament preparats per a un lloc de treball concret.

Què és el Punt de Formació Incorpora?

Com a entitat col·laboradora del Programa Incorpora de la Fundació La Caixa, iniciem un nou repte el 2021 amb la inclusió d'un nou servei: El Punt de Formació Incorpora.

L'objectiu dels Punts de Formació Incorpora és acompanyar persones en risc d'exclusió social en el seu procés d'inserció sociolaboral per mitjà de cursos de formació en competències tècniques i transversals.

Aquests cursos inclouen les pràctiques no laborals en empreses i un posterior seguiment individualitzat de la persona per ajudar-la en la seva inserció laboral.

Actualment, estem oferint un curs de 252 hores en Servei d'atenció domiciliària - Treballadora Familiar. Tindrà inici el pròxim 28 de març i tenim previst formar a 18 persones.

Què és i què s'hi pot fer a l'espai Connecta't?

La Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària (DGACC) promou aquest espai d'accés a les TIC al barri del Raval de Santa Coloma de Gramenet en col·laboració amb Integramenet. El projecte pertany al Pla de xoc contra la bretxa digital amb l'objectiu de millorar les competències tècniques i l'ocupabilitat de les persones en situació de risc social del nostre barri.

L'espai Connecta't pretén facilitar l'accés a les TIC a persones que no disposen de les condicions necessàries per fer-ho: ja sigui per falta de connexió, per falta de dispositius adequats o perquè no tenen competències digitals suficients. A través d'aquesta iniciativa s'oferiran formacions TIC, accés a tràmits amb l'administració, espais d'autoaprenentatge, accés a la inserció laboral des de l'àmbit digital, entre d'altres.

Les persones interessades poden posar-se en contacte amb la Fundació Integramenet, sigui presencialment, per correu o per telèfon, i se'ls facilitarà informació i una cita segons quin sigui l'objectiu de cada persona.

Quins objectius t'agradaria que Integramenet assolís en el futur pròxim?

Fomentar les relacions interculturals a la ciutat. Continuar lluitant contra la desigualtat i les situacions que promouen el risc d'exclusió social. Adquirir nous projectes que puguin donar resposta a l'enorme demanda que tenim. Continuar creixent i millorant com a entitat per a arribar a ser un referent del tercer sector a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet.

Vols compartir aquesta publicació?