Entrevistem a Zhou Youtong, president de l'Associació de xinesos a Santa Coloma de Gramenet

L'entrevista

"Volem promocionar el comerç local, l'acompanyament personalitzat i les bones pràctiques de convivència", diu en Zhou.

"També ens agradaria ajudar a difondre la cultura xinesa i explicar els canvis que ha viscut la Xina en els darrers 20 anys per tal d'entendre més bé el panorama actual", hi afegeix.

Desembre 2020

Nascut a la província de Zhejiang i originari de la ciutat de Wenzhou, en Zhou Youtong enguany fa 17 anys que viu a Santa Coloma. Acaba de ser anomenat president de l'associació de xinesos a la ciutat, una entitat nascuda al 2017 i que vetlla pel benestar dels xinesos que hi viuen. Entre d'altres pràctiques, els seus agents volen promocionar el comerç local, l'acompanyament personalitzat i la divulgació de la cultura xinesa.

Algunes de les darreres accions a mans de l'associació han estat guarnir els carrers del barri del Fondo per a desitjar un bon Nadal. Amb el suport i les donacions dels socis, han ofert mascaretes i medicines durant la Covid-19, també han contractat intèrprets per a acompanyar la població xinesa en les visites hospitalàries i policials.

El conjunt del col·lectiu suma més de 200 associats i vol transmetre el seu agraïment a tots els ens de la ciutat, en particular a l'Ajuntament perquè els ha ajudat interrompudament i s'implica en nous projectes de convivència.

En Zhou abans va ser cuiner i propietari en el sector de la restauració, i des del 2007 és el gerent de la cafeteria 365 al carrer Jacint Verdaguer, 101. Des de fa 4 anys també regenta un nou local a la rambla Sant Sebastià, 49. Us ve de gust visitar la cafeteria per conèixe'l?

Vols compartir aquesta publicació?