Practicar el català des de Sant Petersburg amb el VxL

L'entrevista

Anastasiia Kiseleva, aprenenta en modalitat virtual, ens explica la seva experiència des de Rússia amb el Voluntariat per la llengua.

Gener 2022

Et pots presentar?

Em dic Anastasiia Kiseleva, soc de Rússia, tinc 34 anys i visc a Sant Petersburg.

Com és que parles català?

L'any 2017 vaig anar per primer cop a l'Estat espanyol, a Barcelona. Allà vaig veure que al carrer un munt de rètols estaven escrits en una altra llengua que jo no coneixia. Això em va sorprendre molt. Sort que un amic des de Badalona em va dir que existia una oportunitat d'estudiar el català a la meva ciutat, a més a més, de franc. Així vaig començar a estudiar el català i a través d'un company de classe vaig arribar al Voluntariat per la llengua.

I des de Sant Petersburg, quan fas servir el català?

Participo en el vostre programa Voluntariat per la llengua, vaig participar al Campus universitari de la llengua i cultura catalanes, a L'Estada Lingüística d'Estiu a València (virtual), i avui he acabat l'Estada Lingüística d'Estiu a les Illes Balears (virtual també).

A més a més, tinc amics catalans que viuen aquí a Rússia amb qui parlo de tant en tant i també continuo estudiant català a través de Zoom amb un grup de companys.

La teva participació al VxL ha resultat ser com esperaves?

Millor encara! Recordo que a la primera trobada jo estava molt nerviosa, però des del primer instant la Virgínia, la meva voluntària, va trencar el gel amb el seu somriure i amb coses que em va dir. Crec que el Voluntariat per la llengua és una bona oportunitat per practicar l'idioma i sempre és un plaer conèixer gent nova, especialment d'altres països i parlar de la seva vida sigui el que sigui, coses en comú o de diferents.

A qui recomanaries participar en el Voluntariat per la llengua?

A qualsevol persona que estudia català i que vol practicar-lo més i fer amics.

Vols compartir aquesta publicació?