Dossier català xinès CNL L'Heura / L’Heura官方学校加泰兰语教材中文版

Materials d'aprenentatge en català i xinès

Material d'aprenentatge de català de nivell A1 a persones de parla xinesa

Us presentem un material per a l'aprenentatge de català adreçat a persones de parla xinesa. El material correspon als continguts del nivell A1 del Marc Europeu Comú de Referència, segueix un enfocament comunicatiu per tasques i està pensat per a una durada de 90 hores.

El Consorci per a la Normalització Lingüística té com a objectiu estendre el coneixement de la llengua catalana i fomentar-ne l'ús. En l'àmbit de l'aprenentatge, una de les prioritats és facilitar a la població d'origen estranger que viu a Catalunya, l'accés al coneixement de la llengua.

En aquest context teniu a les mans un material per a l'aprenentatge de català adreçat a persones de parla xinesa. El material correspon als continguts del nivell A1 del Marc Europeu Comú de Referència, segueix un enfocament comunicatiu per tasques i està pensat per a una durada de 90 hores.

La població sinoparlant que viu a Catalunya és una de les que presenta una major dificultat per a la integració lingüística al país atesa de distància entre les seva llengua ideogràfica i la nostra, d'arrel llatina. És per aquest motiu que s'ha dissenyat un material bilingüe català-xinès que facilita la comprensió i l'aprenentatge.

D'acord amb el programa de nivell inicial de la Direcció General de Política Lingüística, en aquest material es treballa lèxic bàsic, expressions d'ús quotidià i continguts socioculturals de la societat d'acollida.

El dossier està organitzat en 8 unitats amb activitats de complexitat gradual que ens permeten arribar a la tasca final proposada. Hi ha també material d'àudio per poder escoltar i repetir i les transcripcions dels diàlegs. Al final de cada unitat hi trobareu un apartat d'autoavaluació perquè els alumnes siguin conscients del seu procés d'aprenentatge.

Aquest material s'inscriu en el projecte Yingxin de foment de la llengua catalana entre el col·lectiu xinès que el Centre de Normalització Lingüística L'Heura fa més de 10 anys que du a terme a Santa Coloma de Gramenet, ciutat on hi viu una de les comunitats xineses més nombroses de tot Catalunya.

Esperem que us faci servei! Centre de Normalització Lingüística L'Heura

CNL L'Heura

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta publicació?