Terminologia: del cartell al producte multimèdia

Apunts de llengua

En el butlletí 95, de novembre de 2017, vam publicar els Apunts de llengua: El SUROpl: 200 cartells lingüístics a la xarxa.

En aquells Apunts explicàvem com la Direcció General Política havia digitalitzat i difós a Internet 200 cartells temàtics sobre llengua catalana, que s'havien anat publicant des de diferents institucions en els darrers 30 anys. I ens hi embadalíem veient el pas del temps, reflectit en els cartells mateix.

Els anys no passen en va i ara tenim molts altres recursos per il·lustrar la terminologia d'àmbits nous. Per exemple:

-Hem d'escriure wifi o wi-fi?

Si cliqueu aquí, podreu veure l'explicació en un vídeo breu i clar que han editat al Termcat, del qual ja hem parlat diverses vegades.

Justament l'objectiu per què en parlem en aquests Apunts és per presentar-vos l'apartat de Productes multimèdia: "Productes gràfics en què ha intervingut el TERMCAT en diversos formats: pòsters, infografies, targetes i infografies interactives, relats visuals, etc."

Hi podeu trobar una infografia tan bonica i delicada com la de la rosa: La rosa, tot el coneixement que amaga un nom:

Però també hi podeu trobar moltes altres informacions ben diverses:

Un relat visual titulat: El canvi climàtic: termes clau

El tríptic: La terminologia del manga

El pòster: Els ocells del món

Ja veieu que n'hi ha per triar i remenar: els temes i els formats són ben diversos i per a tots els gustos. Us convidem a entrar-hi i remenar, segur que hi descobrireu termes nous de temes que us interessen.

Vols compartir aquesta publicació?