El SUROpl: 200 cartells lingüístics a la xarxa

Retalls de llengua

Qui no recorda els mítics cartells de la Direcció General de Política Lingüística sobre el món infantil o els aliments?

Segur que el teniu vistos:

imatge

 imatge

Doncs ara tenim una bona notícia perquè la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ha digitalitzat i difós a Internet 200 cartells temàtics sobre la llengua catalana publicats pel Govern, el Consorci per a la Normalització Lingüística, el TERMCAT, i ajuntaments i entitats amb els quals ha col·laborat, que constitueixen un testimoni gràfic de més de 30 anys de política lingüística a Catalunya. La imatge mateix dels cartells posa en evidència el pas del temps.

Amb tot, les onades migratòries dels últims anys han fet reviscolar un material que havia estat pensat per a un altra època i un altre context i que resulta ben vigent.

Els cartells s'han aplegat a l'espai web SUROpl, integrat al portal Llengua catalana (http://llengua.gencat.cat/SUROpl).

Des de SUROpl podem cercar, consultar i descarregar els cartells en un format apte per a ser utilitzats com a material didàctic a les classes de català, grups de conversa o per a qualsevol altra finalitat relacionada amb l'aprenentatge i el foment de l'ús de la llengua. La publicació compta amb l'autorització dels autors i els editors corresponents per a la difusió.

La majoria dels 200 cartells del SUROpl són vocabularis àmpliament il·lustrats, que recullen paraules d'àmbits temàtics determinats, com la casa, els oficis, els aliments o molts d'altres. El SUROpl també facilita l'accés als cartells en paper, si encara n'hi ha disponibilitat, i facilita el contacte per sol·licitar-los en alta resolució en cas justificat.

Vols compartir aquesta publicació?