La gegantona Heura balla al Sagarra amb dracs i lleons xinesos

Activitats complementàries

L'Associació Cultural Popular Xinesa celebra 15 anys

Amb motiu del 15è aniversari de l'Associació Cultural Popular Xinesa el Chen Qiang ha escrit i dirigit l'obra de teatre De Santa Coloma a la Xina, el viatge de Juan González de Mendoza.

L'estrena va ser el passat diumenge 26 de novembre al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet. L'alcaldessa, Núria Parlon, el cònsol de la Xina a Barcelona, Hu Aimin i la presidenta de l'Associació, Chen Shufen, van fer les presentacions institucionals. La posada en escena va ser una explosió de colors i ritmes d'arreu del món que posava en relleu la diversitat cultural de la ciutat i que convidava a una bona relació entre les cultures que conviuen als barris. Hi van participar l'Excèntrica, Laietans de Gramenet, Grups de danses Qimei, Hanfu Feiyu, Nataraja Dance, 6th element, IN studio i el CNL L'Heura, entre d'altres. Heura, la nostra gegantona va obrir l'acte ballant a ritme de flabiol.

Sandeep Kaur (alumna del Bàsic 2 al CNL L'Heura) va fer un petit paper a la funció i les alumnes Mari Carmen Morcillo (Elemental 2), Marleny Barrientos (Bàsic 2) i Wendy Monroy (Bàsic 1) van ser les portadores de la gegantona Heura.

L'Associació Cultural Popular Xinesa ha col·laborat amb el Pla Yingxin del CNL L'Heura (Pla d'acollida lingüística de la població xinesa a Santa Coloma) amb diferents accions com ara les celebracions de l'Any Nou Xinès, tallers de jocs i Sant Jordi.

Aquesta activitat també s'emmarca en el projecte de Xarxa per la Llengua, que té per objectiu fomentar l'ús del català a la nostra ciutat a través de les entitats, associacions i ens públics que la conformen.

Vols compartir aquesta notícia?