Acaben els cursos del SOC del CNL L'Heura

Cursos de català

Com cada any, el CNL L'Heura ha ofert cursos de català gratuïts de nivell Bàsic 1-2-3 per a persones aturades, en conveni amb el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Aquests cursos formen part del programa Aprèn.cat del SOC que tenen com a objectiu millorar l'ocupabilitat de les persones que estan buscant una feina i del CPNL (Consorci per a la Normalització Lingüística) que els du a terme a tot Catalunya.

Enguany s'han fet tres cursos intensius de català, als quals han assistit persones de nacionalitats diferents: Bolívia, Cuba, Veneçuela, Brasil, Argentina i Marroc.

L'alumnat - que entenia el català però no el parlava - va començar un Bàsic 1 i va aprendre a fer intervencions bàsiques en converses quotidianes. A Bàsic 2, ja van mantenir converses sobre temes d'interès general i entenien les idees principals dels textos orals. Quan van acabar Bàsic 3, ja entenien i produïen converses, en varietat estàndard, sobre qualsevol tema i escrivien textos breus.

A més a més, també s'ha aprofitat per fet activitats culturals a Sta. Coloma: anar al cinema (en català, és clar), visitar el Museu d'Història de la ciutat, remenar pels mercats i fer pràctiques lingüístiques als establiments i botigues.

Tots els/les alumnes que han superat els cursos han obtingut el certificat oficial del nivell A2 de català.

Desitgem molta sort al nostre alumnat!

Vols compartir aquesta notícia?