Llegim als cursos de L’Heura

Activitats complementàries

Llegir als cursos de català és un dels objectius del pla de lectura que el CNL desenvolupa, dins i fora de l'aula, des de l'any 2012.

A l'aula, el primer trimestre de l'any 2023, hem prestat 152 llibres de lectura a l'alumnat. En aquesta activitat han participat 10 cursos presencials, des del nivell Bàsic 2 a l'Elemental 3.

Contes per parlar 1 i 2, Les mateixes estrelles, El temps de les cireres, L'illa dels tresors, la col·lecció de contes universals de lectura fàcil, El quart Reich... han estat alguns dels llibres que s'han llegir als cursos.

Per a moltes persones que estan aprenent la llengua, segurament, aquesta és la primera vegada que llegeixen un llibre en català.

Llegir és una eina fonamental en l'aprenentatge de la llengua i, per això, és molt important transmetre el gust per la lectura.

Com diuen Daniel Cassany i Glòria Sanz a "Ensenyar llengua": Llegir és comprendre un escrit. Sigui com sigui que llegim, ràpid o a poc a poc, a batzegades, al mateix ritme, silenciosament, en veu alta, etc. El que és important és interpretar el que vehiculen les lletres impreses, construir un significat nou en la nostra ment a partir d'aquests signes. Això vol dir bàsicament llegir.

Vols compartir aquesta notícia?