Una Diada de la Primavera molt lluïda i diversa

Cursos de català, Activitats complementàries

La plaça del Rellotge de Santa Coloma de Gramenet va aplegar prop d’una quinzena d'entitats, recursos i serveis de la ciutat que van oferir una programació pensada per a tota la família, amb activitats juvenils, d'estima pel barri, de sensibilització cap a la salut i de diversitat lingüística.

Ballant a la plaça del Rellotge per la Diada de la Primavera 2023

El CNL L'Heura va dinamitzar l'activitat de diversitat lingüística que va tenir molt d'èxit, on cada persona escrivia el seu nom en català en una llibreta i després s'escrivia en xinès, en armeni, en bengalí i en àrab. A més, hi havia una exposició amb el nom de les flors de la catifa floral i de poesies en totes aquestes llengües. També es va fer una lectura de poemes a l'escenari. Aquesta activitat la vam organitzar col·laborativament amb l'Associació Cultural Popular Xinesa, l'Associació Armènia Ararat, amb ACE la Convivència i amb representats de la comunitat de Bangla Desh.

 

El CNL L'Heura també va participar en la catifa floral comunitària col·laborant amb la Fundació Tallers i l'Associació catifaire de Santa Coloma de Gramenet. Prèviament, vam fer dues sessions de formació sobre catifes florals, i el grup de dones ucraïneses i els participants en el programa AFEX (Aprenem, Famílies en Xarxa) de les Escoles Mercè Rodoreda, Joan Salvat Papasseit i Rosselló Pòrcel van dissenyar la catifa floral.

 

A la plaça també hi havia altres propostes sobre alimentació saludable, activitats relacionades amb la salut, de confecció de saquets d'espígol i una figura en homenatge a Les Tretze Roses. També una exposició de fotografies que mostraven com diversos recursos per a infants i joves de la ciutat havien decorat els comerços del barri amb flors fetes a mà.

     

Durant tota la celebració es van anar succeint actuacions diverses: de taitxí, de flamenc, de rumba, de sardanes, de balls de Bangla Desh, un bingo musical i una sessió de discjòquei del CRIJ Rellotge XXI.

   

La Diada de la Primavera és una activitat comunitària promoguda pel Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme de l'Ajuntament de Santa Coloma.

Vols compartir aquesta notícia?