Una tardor plena d’activitats de foment de l'ús del català

Cursos de català, Cursos de català

Al CNL L'Heura hem tingut una tardor farcida de tallers per practicar la llengua oral. Hem organitzat un total de 34 activitats amb més de 630 participants, gràcies a una aportació extraordinària del Departament de Cultura de la Generalitat.

CNL L'Heura a L'Excèntrica

Durant el primer trimestre del curs 2022-2023, el CNL L'Heura ha apostat per la dinamització dels cursos i entitats, oferint una experiència de caire més aviat lúdic i creatiu amb l'objectiu de promoure l'ús de la llengua. En total, el centre ha organitzat 34 activitats, les quals han comptat amb un total de 630 participants.

La tipologia d'activitats s'ha centrat en el coneixement de l'entorn en els cursos de nivell més baix amb els tallers de cultura popular. Hem conegut la imatgeria festiva, les tradicions i les danses tradicionals acompanyats de la mà de La Casa dels Entremesos de Barcelona, la Colla de Gegants i Capgrossos de Santa Coloma i la colla castellera de les Laietanes i Laietans de Santa Coloma de Gramenet.

En els cursos amb una mica més de nivell ens hem centrat en l'expressió artística i els tallers han anat des de la creació de contes amb Menta i Xocolata, el rap d'en Nel·lo C. i el teatre a l'espai d'arts escèniques L'Excèntrica de la ciutat.

Finalment, a les classes amb els alumnes de cursos més avançats, hem convidat la Federació Internacional d'Scrabble Catalana per fer-los jugar i ampliar el seu vocabulari amb el joc de taula.

Més enllà de la divisió per nivells, hem comptat amb els tallers dels Llenguaferits sobre el valor de la diversitat lingüística, la Saba Mohammed i el seu projecte d'alimentació saludable i el Centre Excursionista Puig Castellar i els Amics de la Sardana que ens van fer de guies a Tarragona per descobrir el patrimoni romà de la ciutat i practicar la llengua. Alguns d'aquests tallers s'han ofert també a entitats de la ciutat.

Vols compartir aquesta notícia?