Participem a la XIX Jornada de l'Scaterm per presentar el Glossari de sabors del món

Servei d'Assessorament Lingüístic

El dijous 26 de maig es va dur a terme, en format presencial i virtual, la XIX Jornada de la SCATERM, amb el títol «La terminologia a peu de carrer. Reptes després de quaranta anys de normalització lingüística»

Com el nom indica, la jornada es proposava, d'una banda, observar quin tipus d'actuacions i activitats vinculades a la difusió de la terminologia havien fet tot un seguit d'entitats i organismes que s'ocupen de la planificació lingüística i, de l'altra, veure amb quines dinàmiques s'ha treballat, quins resultats s'han obtingut i quins nous reptes de futur cal encarar.

El CNL L’Heura hi va presentar “El glossari sabors del món, una eina de dinamització lingüística”, que és un recull terminològic de més de 100 termes relatius a productes alimentaris i elaboracions gastronòmiques d'arreu del món. El glossari neix de l'oportunitat de dur a terme la mostra d'aliments "Els sabors del món" a Santa Coloma de Gramenet, fruit de la col·laboració entre l'associació de comerciants Fondo Comerç, el Termcat i el CNL L'Heura. La terminologia que conforma aquest glossari la recullen les dinamitzadores del CNL L'Heura a través del treball col·laboratiu amb les associacions i els comerciants de la ciutat.

Més enllà de la mostra, el glossari és una eina activa del servei d'assessorament per als establiments d'alimentació i de restauració; és una eina per a l'organització d'activitats i actuacions de dinamització que es fan a la ciutat, on es recullen nous termes i s'hi difonen els existents; i, és una eina a partir de la qual es generen materials i campanyes específiques de difusió de lèxic i de normalització del català.

Vols compartir aquesta notícia?