Garrotxa

El Gran Dictat Popular de Sant Jordi

AQUEST 2021, EN FORMAT VIRTUAL! El 23 d’abril, a les 16 h, pel canal Youtube del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL)

Com funciona el Gran Dictat Popular Virtual?

  • No és un dictat convencional, sinó que cal escriure, només, les paraules que falten en un text.
  • El text és llegit per l’autor mateix, que en fa dues lectures pausades. Les persones que participen en el dictat han d’escriure les paraules que falten en el text llegit.
  • En el format virtual del Gran Dictat Popular no hi ha categories: tothom pot triar de fer el Dictat i i no enviar les respostes o bé participar-hi per optar al premi: 100 euros en llibres o el 50% de la matrícula d’un curs superior de llengua catalana (C2) del Consorci per a la Normalització Lingüística.
  • A les 16 h del dia de Sant Jordi, el 23 d’abril, es publicarà un vídeo a les xarxes que on es podrà veure: les instruccions del Gran Dictat Popular, l’autor que llegirà el text i un formulari. Entre 16 i 16.30 h aquest formulari estarà actiu perquè tothom que vulgui participar en aquesta activitat hi escrigui un nom d’usuari i les 15 paraules que faltaran en el text. Els participants podran enviar el formulari abans de les 16.30 h si volen optar al premi. Un cop passada aquesta hora, es desactivarà.
  • Totes les persones que hagin escrit correctament 10 o més paraules de les 15 que falten en el text, participaran en un sorteig el dilluns 26 d’abril, a les 12 h del migdia, que es penjarà a les xarxes socials.
  • La persona que guanyi haurà de posar-se en contacte amb el Servei de Català per recollir el premi.

Edicions anteriors del GDP

El 2019 vam celebrar la 5a edició del GDP, que va comptar amb 51 participants del centenar de persones que van anar al Casal Marià, tot i la pluja intermitent que va caure aquell dia. La categoria A va comptar amb 14 participants (nens i nenes de 6è de primària i fins a nois i noies de 2n d'ESO); la categoria B només va tenir 4 participants (nois i noies de 3r d'ESO i fins a 18 anys), mentre que la categoria C (+ de 18 anys) va ser la més nombrosa: 33 participants. Els guanyadors van ser:

  • Categoria A: Ferran Carbonell, de l'Escola Pia, que s'endu 150 euros per a l'Escola.
  • Categoria B: Joan Gallach, que s'emporta una excursió en caiac, per a dues persones, a Castell, Portlligat o Tamariu, per gentilesa de Kayaking Costa Brava.
  • Categoria C: Montse Masmitjà, que s'enduu una nit en una casa rural de la Garrotxa, per a dues persones, amb esmorzar inclòs, o un dinar pel mateix valor econòmic, gràcies a Turisme Garrotxa.

El 2020, a causa de la pandèmia, es va anul·lar la que havia de ser la 6a edició del Gran Dictat Popular.

Aquest 2021 torna el Gran Dictat Popular però en format digital. Us animem a participar-hi!