Notícies

Filtres aplicats

 • Territori: SC d'Olot-la Garrotxa [X]
 1. El Servei de Català d'Olot-la Garrotxa forma part del jurat del Concurs Literari Jove

  Des de fa tres anys, a Olot s’organitza el Concurs Literari Jove, que té relació amb el festival Mot. El concurs va adreçat a joves de 12 a 16 anys (Categoria 1) i de 17 a 30 anys (Categoria 2), i compta amb el suport dels centres educatius de la Garrotxa. És una actvitat organitzada pel Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa i es fa des de l’Espai Jove Ideal d’Olot.

  Socioeconòmic > Entitats > Joventut

 2. El Servei de Català d'Olot-la Garrotxa ha organitzat dos seminaris web

  El Servei de Català d’Olot-la Garrotxa ofereix, en aquest tercer trimestre del curs 20-21, dos seminaris web: un sobre llenguatge igualitari i l’altre sobre la nova gramàtica. Per fer els seminaris més participatius, els dos seminaris s’han desdoblat, i se’n faran dos a l’abril i dos al maig.

  Assessorament lingüístic > Sessions formatives

 3. Roda de premsa de l'acte Garrotxa TSR (Territori socialment responsable)

  La Garrotxa vol consolidar un model de gestió responsable per a tot el teixit empresarial i econòmic de la comarca. Per això, tant el 2018 com el 2019, es va organitzar la Jornada Garrotxa TSR en el marc de la qual es van entregar les acreditacions de Codi de gestió sostenible (GS), Empreses lingüísticament responsables (ELR) i Carta europea de turisme sostenible (CETS).

  Socioeconòmic > Empresa

 4. Seminari en línia: Llenguatge inclusiu i no sexista

  El dijous 24, de 13 a 14 h, ha tingut lloc el seminari en línia “Llenguatge inclusiu i no sexista”, a través de la plataforma Teams, en una edició tancada per als caps d’àrea del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa (CASG), un organisme que fa poc que ha elaborat un Pla d’inclusió.

  Assessorament lingüístic > Sessions formatives

 5. Seminari web "Recursos lingüístics en línia"

  En una hora, el seminari visita les eines més actuals que hi ha a la xarxa per resoldre dubtes lingüístics, trobar models de documents, verificadors ortogràfics i traductors automàtics.

  Assessorament lingüístic > Recursos lingüístics

 6. S'obre la inscripció amb tutor al Parla.cat

  El Consorci comença a reprendre els cursos en línia al Parla.cat (www.parla.cat) amb tutoria. Oferirà dos períodes d'inscripció a cursos intensius amb tutor per a tots els nivells en cada període.

  Cursos de català

 7. Política Lingüística modifica les dates dels exàmens per a l'obtenció dels certificats de català a causa de l'estat d'emergència

  La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ha canviat les dates dels exàmens lliures de llengua catalana a causa de l’emergència sanitària causada pel coronavirus. Les noves dates són les següents:

  - Certificat de nivell A2: 3 d’octubre de 2020

  - Certificat de nivell B1: 10 d’octubre de 2020

  - Certificat de nivell B2: 19 de setembre de 2020

  - Certificat de nivell C1: 20 de juny de 2020

  - Certificat de nivell C2: 6 de juny de 2020

  Altres > DGPL

 8. Ja es pot visitar, a Can Monsà, l'exposició "Paraules dibuixades"

  El Servei de Català treballarà a l’aula, durant aquest mes de març, tota una sèrie de paraules que, prèviament, els alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot han “pintat”. Es tracta d’una col·laboració lingüisticoartística, una simbiosi entre art i llengua.

  Llengua i cultura > Activitats culturals, Llengua i cultura > Activitats culturals > Altres activitats culturals

 9. Alumnes del Servei de Català d'Olot-la Garrotxa i del Centre de Formació d'Adults visiten Ràdio la Vall per gravar el programa "Un minut de poesia"

  Del 16 al 21 de març, Ràdio la Vall emetrà el programa "Un minut de poesia", en què surten alumnes del SC d'Olot-la Garrotxa i del Centre de Formació d'Adults de la Garrotxa llegint el poema de Carner "A hora foscant" en 12 llengües diferents. Aquest dissabte passat, 7 de març, es van desplaçar a les Preses, municipi on està ubicada Ràdio la Vall, per enregistrar aquestes poesies, que s'aniran emetent després de les notícies, durant tota la setmana, fins al dissabte 21 de març, Dia Mundial de la Poesia.

  Llengua i cultura > Foment de la lectura > DMP

 10. L'Arxiu Comarcal de la Garrotxa obre les portes a les parelles lingüístiques

  Les parelles lingüístiques solen tenir, cada trimestre, una activitat en grup en què estan convidades a participar. En aquest segon trimestre, hem fet una visita guiada a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

  Voluntariat per la llengua > Activitats