Garrotxa

La campanya "21 dies" a la Garrotxa

OLOT

La campanya es va presentar en el marc del Correllengua el dia 7 d'octubre. El llançament del repte als participants va ser una de les diverses activitats que es van presentar en el Correllengua 2023, organitzat per Òmnium Cultural. La durada establerta va ser del 8 al 28 d'octubre i es van repartir a tots els assistents les postals amb les caselles diàries per tal d'assolir el repte.

LA VALL D'EN BAS

El dia 5 d'octubre es va donar el tret de sortida al repte per als habitants de la Vall d'en Bas. La proposa i la presentació de la campanya es va dur a terme en una xerrada breu sobre la situació de la llengua actualment i la necessitat de plantejar una actuació com aquesta perquè els parlants mantinguin el català en les seves converses quotidianes davant d'algú que no el parla. En la presentació, l'alcalde va encoratjar els assistents a plantejar-se aquest repte durant els 21 dies següents.

BESALÚ

També a Besalú es va plantejar el repte en diversos espais municipals per tal de potenciar l'ús del català. Aquesta iniciativa es va recomanar als treballadors de l'Ajuntament, del Centre d'Atenció Primària, a la farmàcia del poble i a l'oficina de Correus. L'objectiu era conscienciar els treballadors dels diversos organismes i establiments per fer servir el català de manera habitual.

RIUDAURA

A Riudaura, el llançament del repte va tenir lloc el 13 d’octubre, dins el marc del Correllengua. Àlex Hinojo, vinculat al món digital i a la promoció de la llengua catalana en aquest àmbit, va ser l’encarregat de presentar la campanya i proposar el repte a la ciutadania. 

SANT FELIU DE PALLEROLS

També a Sant Feliu de Pallerols la presentació del repte es va fer durant el Correllengua, que va tenir lloc el 6 d’octubre. La regidora de Cultural de l’Ajuntament va ser la portaveu. La informació de la campanya s’ha traslladat a la biblioteca municipal i a l’ajuntament.

Última actualització: 05/03/24