catàleg de serveis

Voluntariat per la llengua a l'Administració

Què

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa gratuït per practicar el català a través de la conversa, presencial o en línia. L'objectiu és que l’Administració ofereixi la millora del nivell de català oral al seu personal i guanyin en qualitat de servei i arrelament amb l'entorn immediat.

El VxL es desenvolupa en diferents àmbits per atendre les necessitats específiques de col·lectius determinats, com ara l’Administració pública o el món empresarial, entre d'altres.

Qui

El VxL s’adreça al personal de l’Administració. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una d’aprenent, que té coneixements bàsics però que necessita practicar la llengua per agafar fluïdesa.

Com

El VxL a l’Administració es fa dins l'entorn laboral.

El CPNL, en col·laboració amb una persona referent de l’Administració, ajuda en la difusió interna del programa i en la gestió de les parelles lingüístiques.

El compromís de les parelles lingüístiques és trobar-se una hora a la setmana durant un mínim de 10 trobades. També tenen accés a les activitats que el programa organitza per practicar el català en entorns diferents i un carnet de descomptes en equipaments culturals o lúdics. Un cop han finalitzat les trobades, se'ls lliura un certificat de participació.