Notícies

Filtres aplicats

 • Programa: Assessorament lingüístic [X]
 1. Número 58 del qüestionari lingüístic 'Un cop de mà. Rumia i encerta-la!' del CNL del Vallès Oriental

  Assessorament lingüístic CNL del Vallès Oriental

  Vols posar-te a prova amb les cinc preguntes d’aquest número? Clica aquí! Vols saber quina paraula et proposem en la secció del #Desvetllamots?.

 2. El CNL Montserrat reparteix cartells terminològics a conservatoris, escoles de música, escoles i instituts

  Assessorament lingüístic CNL Montserrat

  Els cartells, que mostren la terminologia del violí, la guitarra, el saxòfon i el piano, han estat elaborats pel TERMCAT en col·laboració amb l'ESMUC i el Museu de la Música i compten amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

 3. Propostes finalistes del concurs El Meu Neologisme, en què han participat quatre grups de tercer d'ESO de l'Institut Mollet

  Assessorament lingüístic, Socioeconòmic CNL del Vallès Oriental

  “Xarrupaidees”, “campanista”, "llibrisme" i “deurejar” són les propostes finalistes de l'Institut Mollet, que han participat en el concurs, organitzat pel TERMCAT, com a treball previ de la xerrada "Joc de termes: el poder del coneixement".

 4. Periodistes de RTVE s’entrenen lingüísticament

  Assessorament lingüístic CNL Vallès Occidental 3

  Per tal de consolidar i millorar la seva pronúncia en català, diversos periodistes de RTVE Sant Cugat s'han acollit a l'oferta formativa que l'empresa els ha ofert, amb la col·laboració del Servei d’Assessorament Lingüístic del CPNL.

 1. Sessió de llenguatge no discriminatori a Sants

  Assessorament lingüístic CNL de Barcelona

  Avui, en commemoració del Dia Internacional de la Dona, la delegació de Sants-Montjuïc i les Corts del CNL de Barcelona ha impartit una sessió gratuïta i oberta al barri, centrada en la importància del llenguatge no discriminatori.

 2. Sessió de llenguatge no sexista a la Biblioteca Clarà

  Assessorament lingüístic CNL de Barcelona

  El dilluns 6 de març a la tarda va tenir lloc a la Biblioteca Clarà, al carrer Doctor Carulla, 22-24, una sessió sobre llenguatge inclusiu en el marc de la celebració del Dia Internacional de la Dona.

 3. Postals de llengua per als socis del Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú

  Socioeconòmic, Assessorament lingüístic CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

  El Gremi i el Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú difondran postals per resoldre dubtes lingüístics entre els establiments d'hoteleria i restauració.

 4. Xerrada "Joc de termes: el poder del coneixement", a l'Auditori de l'Hospital de Mollet del Vallès

  Assessorament lingüístic, Socioeconòmic CNL del Vallès Oriental

  La Fundació Sanitària Mollet, l'Ajuntament i el Servei Local de Català de Mollet (CPNL) organitzen, conjuntament amb el TERMCAT, el segon dia de la vuitena xerrada sobre terminologia catalana amb el títol "Joc de termes: el poder del coneixement", a càrrec de M.

 1. Propostes finalistes del concurs El Meu Neologisme, en què hi han participat els centres educatius de Mollet del Vallès

  Assessorament lingüístic, Socioeconòmic CNL del Vallès Oriental

  "Tempsrelax", "infraexpectafòbia", "rebentaclasses", "bioagradable" són les propostes finalistes de l'Institut Vicenç Plantada, l'Escola Sant Gervasi, l'Institut Aiguaviva i l'Institut Gallecs, respectivament, que han participat en el concurs El Meu Neologisme, organitzat pel TERMCAT, com a treball previ de la xerrada "Joc de termes: el poder del coneixement".

 2. Vòrtex?! Què és això del vòrtex polar?

  Assessorament lingüístic CNL L'Heura

  Fa dies que estem immersos en una onada de fred i, finalment, s'ha personificat en una nevada fins ben a prop de mar.

 3. El SAL de Terrassa engega una nova edició de sessions d'Optimot

  Assessorament lingüístic CNL de Terrassa i Rubí

  La primera de les dues sessions presencials de la formació va tenir lloc el dijous 23 de febrer

 4. El Servei d’Assessorament Lingüístic de Rubí (SAL) augmenta significativament el nombre de correccions i traduccions en el sector socioeconòmic

  Assessorament lingüístic CNL de Terrassa i Rubí

  Durant el 2022 el Servei d'Assessorament Lingüístic de Rubí (SAL) ha augmentat la qualitat lingüística d'empreses i comerços de la ciutat incrementant significativament les correccions i traduccions de textos en el sector socioeconòmic.

 1. "Joc de termes: el poder del coneixement", a l'Auditori de l'Hospital de Mollet del Vallès

  Assessorament lingüístic, Socioeconòmic CNL del Vallès Oriental

  La Fundació Sanitària Mollet, l'Ajuntament i el Servei Local de Català de Mollet (CPNL) organitzen, conjuntament amb el Centre de Terminologia de la llengua catalana (TERMCAT), la vuitena xerrada sobre terminologia catalana amb el títol "Joc de termes: el poder del coneixement", a càrrec de M.

 2. Roda el món i torna al born

  Assessorament lingüístic CNL L'Heura

  Tornem a parlar de topònims, tant de casa nostra, com del món.

 3. #Desvetllamots, la nova secció al qüestionari lingüístic 'Un cop de mà. Rumia i encerta-la!' del CNL del Vallès Oriental

  Assessorament lingüístic CNL del Vallès Oriental

  El Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental ha publicat el número 57 del qüestionari lingüístic, Un cop de mà.

 4. Celebrem el Dia Mundial de la Ràdio, 13 de febrer, Mollet del Vallès

  Assessorament lingüístic CNL del Vallès Oriental

  Careta, escaleta… Com diríem fade en català? Com escrivim els noms dels programes de ràdio? És correcte *posar la ràdio? Així és com els companys de Ràdio Mollet van ajudar-nos a estendre les consultes en L’Estenedor 198 i vam decidir celebrar el Dia Mundial de la Ràdio, 13 de febrer, publicant aquest especial món de la ràdio.

 1. El SAL de Terrassa assessora el Gremi d’Hostaleria de Terrassa en la correcció lingüística de les seves comunicacions

  Assessorament lingüístic CNL de Terrassa i Rubí

  El Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí inicia enguany la col·laboració amb el Gremi d'Hostaleria de Terrassa i Comarca, que té com a objectiu que totes les seves comunicacions tinguin la màxima qualitat lingüística.

 2. Les receptes de la 5a edició del taller de cuina del CNL L’Heura

  Assessorament lingüístic, Acolliment CNL L'Heura

  El CNL L'Heura celebra, en el marc de les activitats de l'Any Nou Xinès, la 5a edició del Taller de cuina a quatre mans amb una mirada més àmplia.

 3. El CNL de Terrassa i Rubí ofereix una nova edició de les Sessions d’ús de l’Optimot

  Assessorament lingüístic CNL de Terrassa i Rubí

  L'objectiu de la sessió és donar a conèixer, a partir del treball en casos pràctics, el cercador lingüístic normatiu Optimot i ensenyar estratègies per treure'n el màxim profit a l'hora de resoldre dubtes en català.

 4. El CNL de Tarragona reparteix cartells terminològics a les escoles de música

  Assessorament lingüístic CNL de Tarragona

  Els cartells els ha elaborat el TERMCAT i mostren la terminologia del violí, la guitarra, el saxòfon i el piano

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9