El Servei de Català de Salou acaba el trimestre obrint vies de col·laboració per fomentar l’ús del català

CNL de Tarragona

Activitats complementàries, CPNL, Ús professional

La generació de vincles amb la societat ha estat l’actuació prioritària per tal de poder iniciar projectes concrets de foment de l’ús de la llengua catalana

El Servei de Català de Salou ha començat l'any amb la voluntat d'incrementar les col·laboracions amb el teixit social, educatiu, cultural i econòmic de la ciutat, encaminades a fomentar l'ús del català i garantir la cohesió i la inclusió social.

Per una banda, s'han fet visites als agents econòmics del municipi, com la regidoria de Comerç i Promoció econòmica i l'associació de comerciants Shopping Salou, així com diversos establiments comercials per difondre els serveis del CPNL, com el Servei d'Assessorament Lingüístic. L'actuació més destacada ha estat la posada en marxa del projecte Comerços Aprenents, que consisteix a fer 10 sessions de formació inicial de català al mateix establiment. Aquest projecte, en plena expansió a tot Catalunya, ha permès que el Supermercat Umar estigui en condicions d'atendre la clientela en català. Altres establiments, atesos per personal que ja sap parlar català, s'han convertit en establiments col·laboradors, la qual cosa significa que els aprenents de català (i la població en general) podran comprar-hi amb la seguretat que els parlaran en aquesta llengua, tot i que ells encara la parlin amb dificultat.

Per altra banda, s'ha difós el Voluntariat per la llengua entre tota la població i s'han iniciat projectes de pràctica lingüística seguint aquest model al Centre de Persones Adultes Àgora, a l'Aula d'Escolarització Compartida i als dos instituts de la ciutat: a l'IES Jaume I i l'IES Marta Mata (entre els alumnes de l'Aula d'Acollida i alumnat del centre).

Finalment, s'han recuperat les visites dels alumnes a espais emblemàtics del municipi, com la Biblioteca, la qual a més s'ha adherit al programa del VxL com a punt d'informació i trobada de les parelles lingüístiques.

Aquestes iniciatives se sumen als serveis permanents de cursos generals de català en els quals es promouen activitats complementàries com pràctiques lingüístiques a comerços de la població i commemoracions com el Dia Internacional de la Llengua Materna i el Dia Mundial de la Poesia.

Cal destacar la col·laboració que hi ha hagut amb l'Ajuntament de Salou, començant pel mateix alcalde, Pere Granados, i la regidora d'Educació, Julia Gómez, que han mostrat el seu compromís explícit amb el CPNL, com es va fer palès en la trobada que van tenir amb la gerenta del CPNL, Pilar López, el mes de gener passat.

Vols compartir aquesta notícia?