Sessió de recursos lingüístics a Constantí

CNL de Tarragona

Servei d'Assessorament Lingüístic

La sessió estava adreçada a personal de l’Ajuntament de Constantí amb l’objectiu d’afavorir la qualitat lingüística de les seves comunicacions

Un total de 24 persones treballadors de l’Ajuntament de Constantí van assistir divendres, 18 de març, a la sessió sobre recursos lingüístics a Internet. La sessió pretenia fer conèixer els webs i aplicacions imprescindibles i, sobretot, a treure’n el màxim rendiment.

Així, es va parlar del funcionament del servei de consultes lingüístiques Optimot de la Generalitat, del portal ésAdir, del servei lingüístic de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals; el portal del Centre de Terminologia TERMCAT; el diccionari normatiu DIEC2 i el de sinònims d'Albert Jané, i els diccionaris que ofereixen els portals d'Enciclopèdia Catalana i de la Larousse. També es va ensenyar el funcionament dels verificadors ortogràfics més fiables (Softcatalà i Language Tool), i dels traductors de Softcatalà, SALT i Google. La sessió acabava presentant la pàgina del CPNL que recull tots aquests recursos i molts més.

L’objectiu últim de la sessió és afavorir l’autoaprenentatge i que aquests coneixements tinguin una influència positiva en les seves comunicacions orals i escrites.

Aquestes sessions són serveis del SAL (Servei d'Assessorament Lingüístic) del CPNL, que també es poden organitzar per a entitats i empreses.

Vols compartir aquesta notícia?