Notícies

 1. Els materials i les conclusions de la IX jornada “L'acolliment lingüístic i l’acompanyament emocional", en línia

  Ja es poden consultar al web de Llengua catalana les presentacions i conclusions de "L'acolliment lingüístic i l'acompanyament emocional. Novena jornada de presentació de materials i experiències", que va tenir lloc a la Casa de Cultura de Girona el 15 de novembre de 2019. En aquesta novena edició hi van participar unes 125 persones, tècnics del Consorci per a la Normalització Lingüística, professorat de centres de formació d'adults, d'aules d'acollida de centres d'ensenyament, tècnics d'entitats per a la inclusió social i d'entitats per al foment de la llengua i estudiants universitaris, entre altres.

  Acolliment

 2. Tretze empreses seran acreditades com a lingüísticament responsables en alguna de les quatre fases del projecte ELR

  El dijous 16 de gener es va presentar, en roda de premsa, la feina feta durant el 2019 del projecte ELR (Empreses lingüísticament responsables). Es tracta d'una acreditació que permet a les empreses que ja estan treballant la responsabilitat social empresarial d'ampliar aquesta gestió incloent-hi la llengua. 

  Socioeconòmic > Empresa

 3. Tres mil set-centes quaranta-nou persones aprenen català amb el Consorci per a la Normalització Lingüística a les comarques de Girona

  • Tres mil cinc-centes trenta-cinc fan cursos presencials i dues-centes catorze, cursos en línia o combinant les dues modalitats
  • Les pràctiques lingüístiques fora de l'aula complementen amb èxit l'aprenentatge
  • L’oferta arriba a trenta-set poblacions 

  Cursos de català > Dades i resultats, Acolliment > Cursos de català

 4. Festa de Nadal per a alumnes i parelles lingüístiques de Lloret de Mar

  Un any més, alumnes dels cursos de català i participants en el Voluntariat per la llengua de Lloret de Mar han celebrat la proximitat de les festes nadalenques amb una vetllada protagonitzada pel menjar i la música dels seus països d’origen.
   

  CPNL > Celebracions

 5. Es presenta 'Origen Tambakunda' a Olot, en el marc del Voluntariat per la llengua

  Teia Fàbrega, directora del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, va explicar al públic assistent -format per parelles lingüístiques i alumnes del Servei de Català, en gran part- què l'havia impactada més del llibre Origen Tambakunda. A continuació, Mariona Masferrer va presentar en Samba -que va parlar a través d'un vídeo- i el llibre que ha escrit sobre ell, que va més enllà de la història del noi senegalès que arriba a Catalunya.

  Voluntariat per la llengua

 6. Celebrem el Nadal amb una visita a l'Exposició de Pessebres de Banyoles

  Alumnes del cursos de català i participants en el Voluntariat per la llengua van visitar l'Exposició de Pessebres de Banyoles. Amb aquesta activitat vam tancar el primer trimestre del curs i, alhora, vam celebrar el Nadal. 

  Llengua i cultura

 7. Els alumnes de Bàsic 1 de Palamós visiten la Biblioteca Municipal

  Visita guiada a la Biblioteca Municipal Lluís Barceló Bou amb els alumnes del curs de Bàsic 1

  Llengua i cultura

 8. I els guanyadors de la Gimcana són...

  S'ha acabat l'XI edició de la Gimcana de les Llengües d'Osona i el Ripollès, organitzada pel SCC del Ripollès i el CNL d'Osona.

  Durant 5 setmanes, els participants han concursat en grup o de manera individual, en la categoria que els pertocava per edat (8 categories en total).

  Llengua i cultura > Activitats culturals > Altres activitats culturals

 9. Un grup d'alumnes del SCC del Ripollès guanya la Gimcana!

  Un grup d'alumnes de nivell elemental 3 del Servei Comarcal de Català del Ripollès, Els no peripatètics, ha guanyat la categoria de grupa de la Gimcana de les Llengües d'Osona i el Ripollès.

  Llengua i cultura > Activitats culturals > Altres activitats culturals

 10. Alumnes i voluntaris lingüístics de Blanes acomiaden el trimestre amb una excursió a Barcelona

  L'Oficina de Català de Blanes va organitzar una sortida cultural a Barcelona com a cloenda del 1r trimestre del curs 2019-2020 i en el marc de la 22a edició del Voluntariat per la llengua, el divendres 29 de novembre

  Llengua i cultura