"Activa el català", una selecció de propostes culturals

Activitats complementàries

Cada mes se seleccionen quatre propostes variades perquè els alumnes connectin amb el català fora de l’aula

full Activa el català

Aquest mes de febrer ha aparegut el primer número del full Activa el català, que recull quatre propostes culturals en català de la ciutat de Tarragona. Aquest mes es recomanen un espectacle de teatre, un llibre, una llista de cançons en català i una pel·lícula, però està previst que pugui recollir també altres activitats, com rutes per la ciutat, exposicions, conferències, etc., en funció de l’agenda cultural disponible, o altres productes d’oci (jocs de taula, aplicacions...).

Cal destacar que en els espectacles de teatre que es fan a la Sala Trono els alumnes tenen un descompte, gràcies a l’adhesió de la sala al Voluntariat per la llengua (VxL). Així mateix, les llibreries adherides al VxL també hi col·laboren fent una recomanació literària (aquest mes, a càrrec de La Capona). La recomanació musical es basa en les llistes del compte del CPNL a Spotify i la del cinema aquest mes és una pel·lícula multipremiada encara en cartellera (Creatura), però en altres edicions es recomanaran pel·lícules d’algun dels nombrosos cicles de cinema en català que arriben a Tarragona (VOC, CINC, Cicle Gaudí, Cinexic, Documental del mes, etc.).

Finalment, es preveu que aquest format s’adapti a les poblacions o comarques on també es fan cursos de català presencials, amb l’objectiu d’acostar la cultura en català als alumnes i aquests hi connectin per afavorir el seu aprenentatge de la llengua.

Vols compartir aquesta notícia?