Jugar per parlar en el Dia Internacional del Joc

Oci en català

El programa Totjoc impulsat pel CPNL per fomentar el joc i la joguina en català es desenvolupa durant tot l’any entre tota la població i entre l’alumnat

DIJ aula Valls

Com cada any, la celebració del Dia Internacional del Joc, que s’escau el 28 de maig, s’aprofita per concentrar diverses activitats relacionades amb els jocs de taula. A més de la tarda de jocs que es va fer a les aules del Servei Local de Tarragona el passat 17 de maig, aquests dies també s’han fet altres activitats lúdiques.

A Calafell, s’ha treballat el text instructiu i la comprensió lectora a les aules a partir d’un dels videotutorials que s’han presentat al concurs JOCen10. Concretament han après a jugar a l’Ubongo i hi han jugat, evidentment en català. I en alguna altra aula s’ha jugat a jocs tradicionals (“Veig, veig...”) i moderns (com el Paraulògic). A Valls, l'aula es va convertir en un espai d'intercanvi on els alumnes dels diferents nivells van gaudir d'una estona de joc en català, mentre practicaven vocabulari i relacionaven imatges i expressions diverses. Els alumnes també van conèixer el programa Totjoc així com els establiments col·laboradors que hi participen.

Per altra banda, a Tarragona l’Associació Lúdica i Cultural Diògenes va oferir una de les seves tradicionals Jornades Tarracolúdiques a l’espai d’activitats del Mercat Central gràcies a la col·laboració del CNL de Tarragona i Mercats de Tarragona.

Per acabar, a la cloenda dels cursos i del VxL de Salou del proper 14 de juny es farà unes partides de Scrabble amb la Federació Internacional de Scrabble en català. Totes aquestes activitats s’inscriuen dins del programa d’activitats complementàries als cursos, que busquen connectar els alumnes amb l’entorn en català i fomentar l’aprenentatge significatiu. I també dins del programa Totjoc, que promou el coneixement de jocs i joguines en català.

Vols compartir aquesta notícia?