S'acaba la primera tanda de comerços aprenents

Ús professional

Entre els mesos de desembre i març s’ha fet formació bàsica de català a 5 comerços del Vendrell, Calafell, Valls i Salou

Elite Perruquers, de Valls

El projecte Comerços Aprenents ha començat a aplicar-se de forma completa a l’àmbit territorial del CNL de Tarragona. Després d’unes primeres proves pilot a Tarragona i al Vendrell, entre els mesos de desembre i març s’ha fet formació bàsica de català a cinc comerços del Vendrell, Calafell, Valls i Salou. Concretament els comerços són els següents:

  • Supermercat Trady’s, de Calafell
  • Carnisseria Alhikma, del Vendrell
  • Supermercat Umar, de Salou
  • Elite Perruquers, de Valls
  • Top Wish Mòbils, de Valls

Aquests comerços es caracteritzen perquè estan atesos per persones que no tenen nocions de català i que tenen poca disponibilitat per apuntar-se a un curs de l’oferta general. Conjuntament es programen 10 sessions d'uns 10 minuts, en què el tècnic del CNL fa la formació al mateix establiment, segurament la millor aula del món tenint en compte que és on l’aprenent pot arribar a fer servir el català, amb els productes a tocar i en les situacions comunicatives reals. L’objectiu és aconseguir que tinguin uns coneixements mínims de frases bàsiques de cortesia i del lèxic de l’establiment, i així puguin atendre mínimament la clientela catalanoparlant.

Precisament, un segon objectiu del programa és incidir sobre els clients que solen parlar en català. Es demana que ho continuïn fent en aquests comerços, perquè això facilita que l’aprenent el pugui practicar i detecti la necessitat de continuar aprenent-lo com a estratègia comercial. Per aquest motiu, cada comerç posa a disposició dels clients uns fulls de sensibilització per animar-los a parlar-hi en català.

logo comerços aprenents

El programa Comerços Aprenents també s’està estenent per tot Catalunya i està tenint força acceptació. Al CNL de Tarragona està previst que durant l’any es continuï desenvolupant. De fet, a Valls ja n’ha començat un altre.

Comerço aprenent de Calafell

Supermercat Trady’s, de Calafell

Supermercat Umar, de Salou

Top Wish Mòbils Valls

Top Wish Mòbils, de Valls

Vols compartir aquesta notícia?